În urma unor raiduri efectuate la birourile Barcelonei din această dimineață, poliția din Catalonia a decis să îl aresteze pe fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, conform presei spaniole.
De asemenea, alături de Bartomeu au mai fost arestați și doi oficiali ai clubului - Oscar Grau (CEO) și Roman Ponti (avocatul clubului). De asemenea, unele publicații spaniole susțin că și Jaume Masferrer ar fi fost arestat, cel care se ocupa pe vremea când Bartomeu era președinte de toate problemele legale ale clubului.
Poliția a confirmat raidurile de la sediul clubului și arestările, însă nu a identificat persoanele arestate oficial.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Arestările fac parte din investigațiile poliției privind scandalul ”Barcagate”. Conducerea catalanilor este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători importanți ai clubului precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol dar și pe Guardiola sau candidatul la președinția clubului, Victor Font.
Totul a ieșit la iveală grație unei investigații a celor de la Cadena Ser, un post de radio catalan. Astfel, în februarie 2020 au demisionat șase membri ai conducerii. La acel moment, Bartomeu și clubul au negat că ar ști de această campanie, însă au recunoscut că au o relație cu firma I3 Ventures..

Bartomeu a fost arestat. De ce este acuzat fostul președinte al Barcelonei

În iulie 2020, un audit extern coordonat de firma Price Waterhouse Coopers a găsit că cei din conducerea firmei ar fi nevinovați, însă firma a subliniat o serie de iregularități în relația dintre Barcelona și I3 Ventures.
În Septembrie, cotidianul El Mundo a obținut mai multe documente care au demonstrat că Bartomeu a plătit firma cu o sumă de șase ori mai mare față de banii primiți de obicei de firmele de social media. Mai mult, cei de la El Mundo au afirmat că Bartomeu a beneficiat financiar personal de pe urma contractului.
Mai mult, documentele au arătat că Bartomeu a stabilit tranșele de plată astfel încăt ele să fie mereu puțin sub limita pentru care trebuia să ceară aprobarea conducerii. Astfel, serviciile prestate de I3 Ventures au fost păstrate secrete iar membrii consiliului de administrație nu au cunoscut detalile.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59