Ramon Calderon era președintele Realului când Ronaldo a intrat pentru prima oară pe ușa clubului din Spania. Recent, fostul oficial al madrilenilor a dezvăluit o poveste despre care nu s-a discutat vreodată în presă. Potrivit lui Calderon, Cristiano putea să ajungă la Barcelona în 2009, însă portughezul a ținut neapărat să semneze cu "Los Blancos".
Calderon a amintit că Sir Alex Ferguson, fostul manager al lui Manchester United, nu voia să-l lase pe portughez la Real, din cauza rivalității dintre cele două echipe:
"Transferul s-a negociat între 2007 și 2008. A fost foarte greu să-i convingem pe cei de la Manchester United pentru că nu voiau să-l piardă pe Ronaldo. Totuși, Cristiano a fost foarte clar când și-a exprimat dorința de a juca pentru Real, așa că în final l-am transferat. M-a asigurat din primul moment că va semna, voia să profite de oportunitatea primită.
Fotbal
Xavi nu stă la discuții: "El este cel mai bun antrenor". Cum și-a motivat alegerea
17/04/2020 LA 14:56
Sir Alex Ferguson a fost cel care s-a opus mutării pentru că nu-i plăcea deloc Real Madrid. Ne considera rivali și nu voia să ne ajute în lupta pentru cele mai multe trofee câștigate. Real părea o echipă care a câștigat tot ce se putea, în timp ce Ferguson voia să continue performanțele la Manchester United. Prin urmare, a vrut să-l trimită pe Ronaldo la Barcelona. Evident, Barca a fost extrem de încântată de ofertă, însă Ronaldo nu avea vreun dubiu: voia să semneze cu Real.", a povestit Calderon, pentru Al Mayadeen.

Clauza "secretă" din contractul lui Ronaldo

În același interviu, Calderon a dezvăluit și clauza stabilită în urmă cu 11 ani, în timpul în care Sir Alex încerca să-l vândă pe portughez la Barca:
"Noi semnasem deja un contract în care era adăugată următoarea clauză: dacă una dintre cele două parți (n.r. - Real și Ronaldo) încalcă înțelegerea (n.r. - transferul la Real), atunci va fi obligată să plătească 30 de milionae de euro.", a mai spus președintele Realului din perioada 2006-2009.
Ronaldo a evoluat la Real Madrid până în 2018, când Juventus l-a cumpărat în schimbul a 117 milioane de euro. În cele 9 sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu, portughezul a câștigat 15 trofee, printre care se numără și 4 trofee Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Camerun și Serbia au încheiat la egalitate una dintre cele mai spectaculoase partide din Qatar
ACUM 21 MINUTE
Fotbal
Messi, convins de Inter Miami și cu doi foști coechipieri de la Barcelona. Dream Team pentru Beckham
ACUM 43 MINUTE