Ramon Calderon era președintele Realului când Ronaldo a intrat pentru prima oară pe ușa clubului din Spania. Recent, fostul oficial al madrilenilor a dezvăluit o poveste despre care nu s-a discutat vreodată în presă. Potrivit lui Calderon, Cristiano putea să ajungă la Barcelona în 2009, însă portughezul a ținut neapărat să semneze cu "Los Blancos".
Calderon a amintit că Sir Alex Ferguson, fostul manager al lui Manchester United, nu voia să-l lase pe portughez la Real, din cauza rivalității dintre cele două echipe:
"Transferul s-a negociat între 2007 și 2008. A fost foarte greu să-i convingem pe cei de la Manchester United pentru că nu voiau să-l piardă pe Ronaldo. Totuși, Cristiano a fost foarte clar când și-a exprimat dorința de a juca pentru Real, așa că în final l-am transferat. M-a asigurat din primul moment că va semna, voia să profite de oportunitatea primită.
Fotbal
Xavi nu stă la discuții: "El este cel mai bun antrenor". Cum și-a motivat alegerea
17/04/2020 LA 14:56
Sir Alex Ferguson a fost cel care s-a opus mutării pentru că nu-i plăcea deloc Real Madrid. Ne considera rivali și nu voia să ne ajute în lupta pentru cele mai multe trofee câștigate. Real părea o echipă care a câștigat tot ce se putea, în timp ce Ferguson voia să continue performanțele la Manchester United. Prin urmare, a vrut să-l trimită pe Ronaldo la Barcelona. Evident, Barca a fost extrem de încântată de ofertă, însă Ronaldo nu avea vreun dubiu: voia să semneze cu Real.", a povestit Calderon, pentru Al Mayadeen.

Clauza "secretă" din contractul lui Ronaldo

În același interviu, Calderon a dezvăluit și clauza stabilită în urmă cu 11 ani, în timpul în care Sir Alex încerca să-l vândă pe portughez la Barca:
"Noi semnasem deja un contract în care era adăugată următoarea clauză: dacă una dintre cele două parți (n.r. - Real și Ronaldo) încalcă înțelegerea (n.r. - transferul la Real), atunci va fi obligată să plătească 30 de milionae de euro.", a mai spus președintele Realului din perioada 2006-2009.
Ronaldo a evoluat la Real Madrid până în 2018, când Juventus l-a cumpărat în schimbul a 117 milioane de euro. În cele 9 sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu, portughezul a câștigat 15 trofee, printre care se numără și 4 trofee Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rezumatul derby-ului Man United - Arsenal! Ronaldo a fost din nou decisiv pentru "Diavoli"
ACUM 3 ORE
Fotbal
Rezumatul partidei Tottenham - Brentford, câștigată de londonezi cu 2-0
ACUM 4 ORE