Mundo Deportivo a făcut în această dimineață o radiografie completă a situației lui Messi. Părțile ar fi trebuit să se întâlnească din nou ieri pentru o dicuție, posibil decisivă, despre viitorul argentinianului, dar aceasta a fost amânată. În spatele deciziei stă nevoia atacantului de 33 de ani de a cântări foarte bine opțiunile.
Concret, la întânirea de marți, Jorge Messi a mers cu un plan bine stabilit, dorind cu orice preț să obțină "dezlegarea" fiului său. El a refuzat categoric propunerea lui Bartomeu ca decarul blaugrana să își prelungească înțelegerea scadentă în vara anului viitor, dar a înțeles că Barcelona nu e dispusă să îl vândă în acest moment, deși din punct de vedere economic această hotărere a oficialilor pare greșită.
"Există 90% șanse ca Messi să continue la Barcelona încă un an. Joi va avea o decizie finală", nota TyC Sports după întânlnirea Jorge Messi - Bartomeu. Varianta a fost acreditată și de Fox Sports, care sublinia că informațiile dinspre tabăra lui Messi sunt menite să le dea speranțe fanilor că îl vor vedea pe jucător și sezonul viitor în tricoul în care a rescris istoria fotbalului.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Messi, sfătuit de tatăl său să continue la Barcelona. Fotbalistul nici nu vrea să audă, momentan, de o așa variantă

Dacă Jorge Messi pare să fi înțeles că situația se poate rezolva foarte ușor - Messi va continua în stagiunea 2020-2021 pe Camp Nou, iar din iarnă poate semna cu Manchester City din postura de jucător intrat în ultimele 6 luni de contract, urmând a evolua la echipa lui Guardiola din iunie anul viitor -, fotbalistul sud-american nu e la fel de convins că aceasta e abordarea corectă. Explicația e legată de faptul că Messi se simte constrâns de factorul timp: e convins că la Barcelona nu are vreo șansă să câștige ediția viitoare de Champions League, în timp ce în tricoul "cetățenilor" șansele ar crește exponențial. Din stagiunea viitoare Messi va fi împlinit deja 34 de ani și nu vrea să rateze vreo oportunitate de a mai aduna trofee importante în fotbal, după ce în ultimii 5 ani a asistat de pe margine la bătălia pentru Liga Campionilor.
"După întâlnirea de miercuri cu Josep Maria Bartomeu, a fost o zi de reflecție pentru Messi. Împreună cu apropiații s-a analizat și s-a studiat care ar fi soluția cea mai bună și care sunt pașii pe care ar trebui să-i facă de acum înainte. Dorința lui Leo Messi este în continuare să părăsească clubul încă de acum, dar familia lui a deschis ușa pentru varianta în care ar continua la Barcelona până în 2021", notează Mundo Deportivo.
De altfel, faptul că tatăl său îl sfătuiește să renunțe la planul plecării, explicându-i că e în avantajul tuturor să își respecte contractul, a fost relevat și de răspunsul dat unui jurnalist joi. Ieri Lionel Messi nu a părăsit vila pe care o are în Barcelona, probabil și pentru a evita armata de ziariști de la intrare, însă tatăl său a venit la această locație pentru a discuta și a-l sfătui în legătură cu planurile de viitor.
"Este o posibilitate ca Messi să rămână și să plece grati în 2021?", a întrebat un jurnalist, în momentul în care Jorge Messi a oprit mașina pentru a introduce codul de intrare în curtea vilei. "Da", a răspuns Jorge Messi din vehicul, fără a mai răspunde la vreo altă întrebare a ziariștilor prezenți.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51