Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judecătorul va anunța pe 14 mai dacă decizia de încheiere a sezonului din Eredivisie e valabilă

Sebastian Ujica

Publicat 08/05/2020 la 17:51 GMT+3

Judecătorul procesului intentat de 2 cluburi din Olanda împotriva Federației a anunțat că va da un verdict pe 14 mai.

Hakim Ziyech mit Ajax Amsterdam bei De Graafschap

Credit imagine: Getty Images

Sezonul 2019/2020 din Eredivisie s-a încheiat prematur după ce Guvernul țării a interzis orice eveniment sportiv până în septembrie. Ca urmare a acestei decizii, Federația din Olanda a pus punct sezonului fără să existe o campioană.
Decizia KNVB de a nu exista echipe retrogradate și promovate a înfuriat însă 2 cluburi: SC Cambuur și De Graafschap, formațiile aflate pe primele 2 poziții în liga secundă. Acestea au decis să dea în judecătă Federația.

Decizia, pe 14 mai

Procesul a fost judecat pe repede înainte iar judecătorul a anunțat astăzi că pe 14 mai va da cel mai probabil un verdict. E posibil să existe o amânare, având în vedere viteza cu care s-a judecat.
Avocatul celor două cluburi, Dolf Segaar, a spus în fața judecătorului că Federația ar fi trebuit să aplice retrogradarea și promovarea în Eredivisie. "KNVB determină clasamentul având la bază regulamentul fotbalului profesionist. KNVB a spus: <<UEFA ne-a cerut să oferim locurile de cupele europene pe baza clasamentului>>. Dar când vine vorba de promovare și retrogradare, dintr-o dată, clasamentul n-a mai contat".
Avocatul Federației a contracarat acest argument: "Alocarea biletelor pentru cupele europene pe baza performanțelor sportive a fost făcută doar pentru că UEFA a cerut-o. UEFA nu are nimic de spus despre schema de retrogradare și promovare" a spus Harro Knijff.
Cei de la Cambuur și De Graafschap speră ca judecătorul să le dea dreptate și să forțeze KNVB să încheie într-un alt mod sezonul. Astfel, există varianta ca sezonul 2020/2021 să aibă 20 de cluburi în Eredivisie. KNVB se opune acestei variante, considerând că nu există timp suficient la dispoziție pentru atâtea meciuri în condițiile în care sezonul va începe oricum cu întârziere. Dacă judecătorul va decide în favoarea federației, cei de la Cambuur și De Graafschap vor să se prezinte la următoarea întâlnire generală a membrilor Federației, programată pentru 18 iunie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo