Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ajax a realizat cel mai scump transfer din istoria clubului: Sebastien Haller, de la West Ham

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/01/2021 la 15:03 GMT+2

Ajax Amsterdam a finalizat transferul lui Sebastien Haller (26 de ani), de la West Ham. Atacantul ivorian a fost cumpărat în schimbul a 22,5 milioane de euro, sumă-record pentru clubul olandez, și a semnat un contract valabil până în vara anului 2025.

L'esultanza dell'Ajax dopo il vantaggio, Ajax-Midtjylland

Credit imagine: Getty Images

Ajax vrea să cucerească un nou titlu de campioană în Olanda și să bifeze noi performanțe impresionante în UEFA Champions League. "Lăncierii" erau conștienți că pentru a-și îndeplini aceste obiective aveau nevoie de un atacant puternic, iar căutările oficialilor de la Amsterdam s-au oprit în momentul în care l-au descoperit pe Sebastien Haller.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Atacantul ivorian, de origine franceză, a ajuns la West Ham în urmă cu un an și jumătate, după ce "ciocănarii" le-au plătit suma de 50 de milioane de euro celor de la Eintracht Frankfurt. Haller a devenit o piesă de bază la formația londoneză, reușind să înscrie 14 goluri în toate competițiile.
Ajax a rămas impresionată de calitățile jucătorului de 1,90 metri și a hotărât să-l transfere. Olandezii au scos din conturi 22,5 milioane de euro, transformându-l pe Haller în fotbalistul pentru care au plătit cei mai mulți bani.
Sebastien Haller wechselt zu Ajax Amsterdam

Sebastien Haller, cel mai scump transfer realizat de Ajax: 22,5 milioane de euro plătite pentru atacantul lui West Ham

Până acum, recordul respectiv era deținut de David Neres, pe care Ajax a plătit 22 milioane de euro în 2017 când l-a transferat de la Santos.
"Ajax, West Ham și Sebastien Haller au ajuns la un acord privind transferul jucătorului cu cetățenie franceză și ivoriană. Atacantul a semnat un contract pe o durată de 4 sezoane și jumătate, valabil până pe 20 iunie 2025", au anunțat cei de la Ajax.
De-a lungul carierei, Haller a mai evoluat la Auxerre, Utrecht, Eintracht Frankfurt și West Ham, înainte să ajungă la Ajax.
La Ajax, ivorianul va avea concurență serioasă pentru postul de titular. Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic, Antony, Lassina Traore și Huntelaar sunt principalii jucători pe care tehnicianul Erik ten Hag s-a bazat în faza ofensivă a formației olandeze, în ultima perioadă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo