Ajax vrea să cucerească un nou titlu de campioană în Olanda și să bifeze noi performanțe impresionante în UEFA Champions League. "Lăncierii" erau conștienți că pentru a-și îndeplini aceste obiective aveau nevoie de un atacant puternic, iar căutările oficialilor de la Amsterdam s-au oprit în momentul în care l-au descoperit pe Sebastien Haller.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Atacantul ivorian, de origine franceză, a ajuns la West Ham în urmă cu un an și jumătate, după ce "ciocănarii" le-au plătit suma de 50 de milioane de euro celor de la Eintracht Frankfurt. Haller a devenit o piesă de bază la formația londoneză, reușind să înscrie 14 goluri în toate competițiile.
Eredivisie
Ajax, gest superb pentru fani! "Lăncierii" au topit trofeul de campioană și l-au trimis suporterilor
12/05/2021 LA 12:13
Ajax a rămas impresionată de calitățile jucătorului de 1,90 metri și a hotărât să-l transfere. Olandezii au scos din conturi 22,5 milioane de euro, transformându-l pe Haller în fotbalistul pentru care au plătit cei mai mulți bani.
https://i.eurosport.com/2021/01/08/2967187.jpg

Sebastien Haller, cel mai scump transfer realizat de Ajax: 22,5 milioane de euro plătite pentru atacantul lui West Ham

Până acum, recordul respectiv era deținut de David Neres, pe care Ajax a plătit 22 milioane de euro în 2017 când l-a transferat de la Santos.
"Ajax, West Ham și Sebastien Haller au ajuns la un acord privind transferul jucătorului cu cetățenie franceză și ivoriană. Atacantul a semnat un contract pe o durată de 4 sezoane și jumătate, valabil până pe 20 iunie 2025", au anunțat cei de la Ajax.
De-a lungul carierei, Haller a mai evoluat la Auxerre, Utrecht, Eintracht Frankfurt și West Ham, înainte să ajungă la Ajax.
La Ajax, ivorianul va avea concurență serioasă pentru postul de titular. Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic, Antony, Lassina Traore și Huntelaar sunt principalii jucători pe care tehnicianul Erik ten Hag s-a bazat în faza ofensivă a formației olandeze, în ultima perioadă.
Eredivisie
VIDEO | Dusan Tadic, atacat de fanii rivalei după derby-ul PSV-Ajax! "Lăncierii" au depus plângere
01/03/2021 LA 07:58
Eredivisie
Jucătorul adus de Mourinho la Chelsea în 2013 a revenit pe teren, după 983 de zile și 6 operații
09/02/2021 LA 18:16