Marco van Ginkel are una dintre cele mai înspăimântătoare povești din lumea fotbalului. Mijlocașul olandez a fost cumpărat de Chelsea în 2013, iar cariera lui părea să meargă în direcția cea bună.
Chiar dacă de-a lungul timpului a fost împrumutat de londonezi la diverse echipe, precum AC Milan sau Stoke, Van Ginkel a continuat să spere că într-o bună zi va deveni un jucător de bază pe Stamford Bridge.
Din păcate pentru el, lucrurile au luat o întorsătură tragică în 2018. Van Ginkel s-a accidentat la ligamentul încrucișat anterior și a avut nevoie de intervenție chirurgicală. În timpul operației, jucătorul lui Chelsea a suferit o infecție la genunchi care a complicat teribil situația.
Eredivisie
Andre Onana a confirmat că pleacă de la Ajax! Unde va juca goalkeeperul din sezonul viitor
28/02/2022 LA 15:36

Van Ginkel a revenit pe teren, după 983 de zile

Cariera lui Van Ginkel a fost pusă sub semnul întrebării, iar mijlocașul a fost nevoit să intre din nou în sala de operație... de 3 ori în 6 zile.
Au mai urmat alte 3 operații pentru internațional olandez, iar medicii au reușit în final să-i salveze genunchiul. Și, după aproape 3 ani de luptă, muncă și răbdare, Van Ginkel s-a recuperat complet și a revenit pe gazon.
Mai precis, după 983 de zile, Van Ginkel a fost trimis pe teren în meciul dintre PSV și AZ Alkmaar. Mijlocașul de 28 de ani a bifat numai 4 minute în partida pierdută de PSV, echipa la care este împrumutat de Chelsea până în vară.
Van Ginkel a mai evoluat în 2 meciuri în 2021, după revenirea mult așteptată: cu Waalwijk și Twente, ambele în campionatul Olandei.

Van Ginkel s-a temut că nu va mai putea merge vreodată: "Au fost momente extrem de grele!"

Într-un interviu oferit recent pentru Goal, Van Ginkel a povestit momentele teribile prin care a trecut în ultimii 3 ani, din cauza infecției. Olandezul chiar s-a temut că nu va mai putea merge vreodată:
"Exista pericolul să îmi închei cariera. După prima săptămână de infecție, medicii nu își dădeau seama cum îmi este afectat genunchiul. După 3 luni am început să reacționez bine.
Știu că va fi foarte foarte greu să revin la un nivel înalt și să joc din nou la PSV sau Chelsea. La acea vreme (n.r. - în timpul infecției), mă gândeam mai mult dacă voi putea să mai merg vreodată. Fotbalul deja nu mai conta. Infecția respectivă a venit la 6 săptămâni după operația inițială și mi-a cam distrus genunchiul. Din această cauză a durat atât de mult recuperarea.
Infecția mi-a afectat genunchiul și am fost nevoit să mă operez de multe ori. Au fost momente extrem de dificile", a povestit Marco van Ginkel, pentru Goal.
Van Ginkel a fost cumpărat de Chelsea de la Vitesse în 2013, în schimbul sumei de 9,4 milioane de euro, la puțin timp după ce Jose Mourinho a fost instalat pe banca tehnică a londonezilor (pentru a doua oară). Olandezul a bifat numai 4 apariții pentru formația de pe Stamford Bridge, dintre care numai 2 în Premier League,
De-a lungul carierei, mijlocașul de 28 de ani a mai fost împrumutat la AC Milan și Stoke, înainte să ajungă la PSV.
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2988433.jpg
Eredivisie
Ajax, despăgubire record pentru familia lui Nouri, fotbalistul care a stat 3 ani în comă
21/02/2022 LA 19:09
Eredivisie
Ajax, gest superb pentru fani! "Lăncierii" au topit trofeul de campioană și l-au trimis suporterilor
12/05/2021 LA 12:13