Prima oară când Robben a anunțat că va pune ghetele în cui a fost la 35 de ani, în 2019. Olandezul s-a despărțit de Bayern Munchen atunci, echipa unde a realizat cele mai multe performanțe, și a anunțat că se va și retrage din fotbal. Accidentările repetate au contribuit atunci puternic la această decizie.
Apoi, după 13 luni, a anunțat că revine pe gazon și va semna cu Groningen. La aceeași echipă care l-a lansat în fotbal.

Scrisoarea de retragere a lui Arjen Robben

Eredivisie
Patru giganți, pe urmele unui olandez care a "explodat" și a ajuns să coste 50 de milioane de euro
21/03/2022 LA 14:44
Doar că revenirea nu a fost deloc așa cum și-a dorit, problemele fizice au continuat, iar în sezonul recent încheiat, Robben a evoluat doar 7 partide. Acum, și-a anunțat din nou retragerea printr-o scrisoare.
"Dragi prieteni din fotbal,
Am decis să pun punct carierei mele active de fotbalist. Acum un an mi-am anunțat revenirea ca jucător al lui Groningen. M-am angajat în această aventură cu mare energie și entuziasm, dar m-am confruntat cu probleme fizice destul de repede. Ceea ce m-a împedicat să joc meciuri mult timp. Numărul de minute jucate a fost dezamăgitor, dar știam dinainte că acest lucru se poate întâmpla. Am dat totul pentru această provocare, dar nu a funcționat. Am avut tot sprijinul, în orice moment. Reacțiile calde și de susținere ale tuturor fanilor fotbalului, m-au atins și m-au bucurat foarte mult. Sunt recunoscător tuturor. După ultimul joc, mi-am luat timp pentru a analiza o viitoare decizie. Dar, corpul meu nu mi-a dat sentimentul și încrederea de care am nevoie. Așa că am decis să mă opresc. O decizie foarte dificilă. Inima fotbalistului a vrut să meargă mai departe. Însă decizia de a renunța este corectă și realistă. Aș dori să mulțumesc tuturor suporterilor și entuziaștilor fotbalului pentru tot sprijinul minunat. Le urez tuturor un sezon de fotbal minunat, pe stadioane pline! Și multă sănătate.
Cu stimă, Arjen."

Performanțele remarcabile ale lui Robben

Bayern Munchen este echipa la care mijlocașul olandez a obținut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. Cele 8 titluri de campion din Bundesliga, trofeul Champions League și Supercupa Europei sunt cele mai importante trofee pe care Robben le-a obținut la Bayern. Tot el marcat și golul câștigător pentru Bayern Munchen în finala Champions League din 2013, împotriva Borussiei Dortmund, terminat 2-1.
Peste 300 de meciuri jucate, 144 de goluri și 101 pase de gol are Robben pentru gruparea bavareză.
Olandezul mai are două titluri de campion al Premier League și o cupă FA pentru Chelsea și un titlu de campion al La Liga și o Supercupă a Spaniei, cu Real Madrid.
Robben a jucat 96 de meciuri pentru naţionala Olandei pentru care a marcat 37 de goluri. În 2010 a jucat finala Campionatului Mondial pierdută în faţa Spaniei.
Eredivisie
Cojocaru a prins transferul carierei. Va fi al 3-lea român din istoria unui club renumit din Europa
18/03/2022 LA 08:35
Eredivisie
Overmars a primit un bonus colosal de la Ajax, cu o zi înainte de a fi nevoit să-și dea demisia
11/02/2022 LA 12:27