Imediat după declanșarea războiului din Ucraina, FIFA a emis o directivă conform căreia toți jucătorii străinii care evoluează în campionatul din țara vecină pot semna cu orice club până la finalul acestui sezon, chiar dacă perioada de transferuri este încheiată.
De această situație a profitat și goalkeeperul român Valentin Cojocaru, care era sub contract cu Dnepr. Acesta a semnat până în vară cu Feyenoord, celebra echipă olandeză care are un sezon de vis în Conference League, fiind calificată în sferturile de finală.
Citește și:
Eredivisie
Patru giganți, pe urmele unui olandez care a "explodat" și a ajuns să coste 50 de milioane de euro
21/03/2022 LA 14:44

Cojocaru a semnat cu Feyenoord până în vară

Gruparea batavă a apelat la portarul român de 26 de ani întrucât titularul dintre buturi, Justin Bijlow, s-a accindentat și va fi indisponibil o lungă perioadă.
"Feyenoord avea nevoie urgent de un portar și a găsit unul în liga ucraineană. Portarul român Valentin Cojocaru vine la Rotterdam. Cojocaru, înalt de 1,95 metri, vine de la SK Dnipro. Românul va trebui să o ajute pe Feyenoord pentru tot restul sezonului, deoarece este clar că Justin Bijlow va fi indisponibil până la vară. Cel mai probabil, Ofir Marciano va fi titular în continuare, iar Cojocaru va fi rezerva sa", au notat olandezii de la Sportnieuws.
Valentin Cojocaru a fost crescut de FCSB, dar nu s-a impus la gruparea din Berceni și a fost împrumutat în Italia, la Crotone sau Frosinone. În 2017 a avut o scurtă aventură la ciprioții de la Apollon Limassol, iar în ianuarie 2018 a revenit în România, la Viitorul. După ce a jucat jumătate de sezon și la Voluntari, Cojocaru s-a întors la echipa lui Hagi și în vara lui 2021 s-a transferat definitv la Dnepr.
În acest sezon, Cojocaru jucase 14 meciuri până la întreruperea campionatului. Contractul său cu Dnepr este valabil până în 2023, dar dacă situația din Ucraina nu se va ameliora, e posibil ca și în sezonul viitor să joace la o altă echipă, de ce nu chiar la Feyenoord, dacă va reuși să impresioneze.
Valentin Cojocaru este al 3-lea român care ajunge la Feyenoord, după Marian Damaschin (1991-1992) și Ioan Ovidiu Sabău (1990-1992).
Eredivisie
Overmars a primit un bonus colosal de la Ajax, cu o zi înainte de a fi nevoit să-și dea demisia
11/02/2022 LA 12:27
Eredivisie
Moment rar pe un teren de fotbal. Un jucător a fost lovit cu palma peste față de arbitru
06/02/2022 LA 16:42