Cea de-a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal s-a terminat aseară. Italia a devenit pentru a 2-a oară în istorie campioana Europei, câștigând marea finală împotriva Angliei, chiar la Londra, pe Wembley.
La acest turneu final au fost mai mulți juccători care s-au remarcat în mod special, iar în funcție de perfomanțele individuale ale acestora UEFA a alcătuit cel mai bun "11".

UEFA a anunțat cel mai bun "11" de la EURO 2020

Liga
Un jucător de la City, înlocuitorul lui Messi la Barcelona! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
IERI LA 07:15
Așa cum era de așteptat, echipele care și-au disputat finala dau cei mai mulți jucători în echipa ideală a turneului final. Astfel, Italia și Anglia au câte 3 reprezentanți în echipa turneului prezentată de forul european: Donnarumma - ales și cel mai bun jucător al turneului - Chiellini și Chiesa din partea campioanei, respectiv Maguire, Shaw și Sterling din partea finalistei.
Danemarca (2 jucători), Franța, Elveția și Portugalia sunt celelalte echipe care dau jucători în formația ideală aleasă de UEFA. Spania este singura semifinalistă care nu are niciun jucător inclus în cel mai bun 11 de la EURO.
Echipa ideală aleasă de UEFA (4-2-3-1)
  • Portar: Gianluigi Donnarumma (Italia)
  • Fundași: Giorgio Chiellini (Italia), Harry Maguire (Anglia) - Joakim Maehle (Danemarca), Luke Shaw (Anglia)
  • Mijlocași: Paul Pogba (Franţa), Granit Xhaka (Elveţia)
  • Atacanți: Raheem Sterling (Anglia), Federico Chiesa (Italia), Kasper Dolberg (Danemarca) - Cristiano Ronaldo (Portugalia)
Cristiano Ronaldo a fost golgheterul competiției, cu 5 goluri marcate, astfel că nu putea lipsi din echipa ideală, chiar dacă Portugalia a părăsit turneul încă din optimi. Ca o dovadă în plus cu privire la longevitatea portughezului, acesta a făcut parte și din echipa ideală de la EURO 2004, când Portugalia a pierdut finala cu Grecia. Toți ceilalți 10 jucători incluși atunci în cel mai bun "11" sunt retrași din activitate.
Fotbal
Cine sunt favoriții la cucerirea Balonului de Aur cu doar trei luni înainte de acordarea trofeului
31/08/2021 LA 07:04
Fotbal
Guardiola nu a vrut, iniţial, să îl aducă pe Ronaldo la City. Cum a fost convins
27/08/2021 LA 07:37