Sâmbătă, Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în minutul 42 al partidei dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor Euro 2020, după ce a suferit un infarct. Fotbalistul a fost resuscitat pe gazon de către medici, iar apoi a fost dus la spital, unde a stat până astăzi.
Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a fost externat după ce medicii i-au făcut o operație pentru a-i implanta un defibrilator cardiac. Imediat după ce a părăsit spitalul din Copenhaga, Eriksen a mers în cantonamentul Danemarcei, pentru a-și încuraja colegii care i-au fost alături în cele mai dificile momente din viața sa.
Oficialii Federației Daneze de Fotbal au anunțat pe Twitter care a fost primul lucru pe care l-a făcut fotbalistul odată ieșit din spital, dar și ce mesaj a transmis Eriksen pentru toți cei care s-au gândit la el în ultimele zile.
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
"Christian Eriksen a fost operat cu succes și a fost externat din Rigshospitalet. Astăzi a vizitat echipa națională în Helsingor, iar de acolo va merge acasă și va petrece timp cu familia.
Christian a transmis un mesaj: 'Mulțumesc pentru numeroasele mesaje de susținere. A fost incredibil să văd și să simt aceste lucruri. Operația a decurs bine și mă simt bine, date fiind condițiile. A fost o adevărată plăcere să-i văd pe băieți după fantasticul meci de aseară. Nu mai e nevoie să o spun, o să-i susțin luni, în meciul cu Rusia'", a fost anunțul forului danez.

Ce șanse are Eriksen să revină pe teren

Chiar dacă fotbalistul se simte bine acum, după operația prin care i s-a instalat un defibrilator cardiac, este puţin probabil ca danezul să mai continue ca fotbalist, doctorii urmând să îi interzică un efort susţinut. Cel puţin asta e opinia lui Sanjay Sharma, cel care l-a monitorizat permanent pe Eriksen în perioada în care acesta a evolua la Londra, pentru Tottenham (aproape 8 ani, în perioada 2013 - 2020). Medicul, la bază chiar cardiolog, a mărturisit că duminică, după ce episodul nedorit de la Euro 2020 s-a consumat, a luat la mână toate fişele lui Eriksen. Nu a găsit nimic anormal în rapoartele privind cordul lui Christian, deşi a mărturisit că s-a temut să nu îi fi scăpat vreun mic amănunt.
"Cred că sfatul tuturor specialiștilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru este să apărăm viața. Dacă așa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic nu ar dori ca acest episod să se repete. Dar asta nu înseamnă că viața lui în fotbal se încheie. Poate deveni antrenor, comentator, poate fi implicat și în alte funcții.
Probabil el nu a conștientizat ce s-a întâmplat, mai are nevoie de timp să proceseze. Dar eu cred că va fi extrem de dificil ca el să mai continue să joace la Inter după ce s-a întâmplat", a declarat Sanjay Sharma.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07