UEFA investighează mai multe incidente care au avut loc pe Wembley, în meciul dintre Anglia și Danemarca. Forul european a deschis o procedură disciplinară împotriva englezilor după ce portarul Kasper Schmeichel a fost deranjat de un laser în momentul penalty-ului executat de Harry Kane în prelungirile partidei.
În plus, UEFA anchetează și huiduiturile care s-au auzit în timpul intonării imnului Danemarcei, dar și faptul că suporterii englezi au aprins artificii la finalul meciului, sărbătorind calificarea în finala Euro 2020.
Pentru aceste incidente, Anglia ar putea fi amendată cu 8.000 de euro pentru utilizarea laserului, în timp ce artificiile vor fi sancționate cu câte 500 de euro fiecare.
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
ACUM 15 ORE

Niciun cuvânt despre faza controversată din prelungiri

Anglia s-a calificat în ultimul act al Campionatului European după prelungiri, în urma unui penalty controversat. UEFA nu a comentat lovitura de la 11 metri primită de echipa lui Gareth Southgate în cronica de meci, limitându-se la a puncta că atacantul de bandă al lui City a obținut o lovitură de la 11 metri după un fault al fundașilor nordici.
"Anglia a presat pe final, dar presiunea pusă nu s-a transformat în șanse clare, astfel că s-a ajuns în prelungiri. Schmeichel a mai reușit o paradă în fața lui Kane, la începutul prelungirilor, pentru ca apoi să respingă o minge deviată a lui Grealish. Portarul danez a mai avut o intervenție salvatoare la penaltyul lui Kane, după ce danezii l-au faultat în careu pe Sterling, dar nu s-a mai putut opune golului, după ce vârful englez a recuperat balonul respins.
De acolo, a fost vorba doar de gestionarea rezultatului pentru englezi. Danemarca a încercat să revină în joc, dar în cele din urmă Anglia a făcut destul pentru calificarea în finală. Nu au ajuns în ultimul act cu o prestație estetică, dar au practicat un fotbal eficient", notează site-ul UEFA.
Premier League
Manchester City nu a renunțat de tot la Harry Kane! Ce plan ar avea oficialii de pe Etihad
18/09/2021 LA 10:36
Liga
Un jucător de la City, înlocuitorul lui Messi la Barcelona! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
18/09/2021 LA 07:15