Christian Eriksen a jucat doar 42 de minute pentru Danemarca la Euro 2020. În finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor, fotbalistul s-a prăbușit pe gazon, suferind un stop cardiac, și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru ca Eriksen să fie ținut în viață.
Mijlocașul, legitimat la Inter, a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a instalat un defibrilator intern, iar acum se află acasă, unde se recuperează. Pentru a-i aduce un omagiu lui Eriksen, președintele UEFA a decis să-i ofere 8 invitații VIP pentru finala Euro 2020, care va avea loc duminică, 11 iulie, pe Wembley, pentru el, soția sa și cei 6 paramedici care i-au salvat viața.
Unul dintre doctori, Peder Ersgaard, a declarat în presa daneză că este onorat de invitația venită de la Aleksander Ceferin. "Sunt emoționat, ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt foarte mândru de eforturile mele, dar și de întreaga echipă. Nu a fost un efort individual.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Sper să văd Danemarca împotriva Italiei. Asta ar fi foarte, foarte frumos. Imaginați-vă cum ar fi să devină campioni europeni", a spus medicul pentru revista Fagbladet FOA.
Danemarca se luptă pentru un loc în finala Euro 2020 cu Anglia, miercuri, de la ora 22:00. În prima semifinală a competiției, Italia înfruntă Spania în această seară.

Spinazzola merge pe Wembley

Eriksen nu a confirmat încă dacă va accepta sau nu invitația UEFA la finala Euro 2020. În schimb, în tribunele arenei Wembley s-ar putea afla duminică Leonardo Spinazzola, care s-a accidentat grav în meciul cu Belgia din sferturile de finală ale Euro 2020. Fotbalistul nu vrea să stea, însă, departe de colegii săi și are de gând să meargă la Londra în cazul în care Italia va ajunge în finala competiției.
Potrivit Gazzetta dello Sport, fundașul în vârstă de 28 de ani, care a fost operat la începutul acestei săptămâni în Finlanda, va merge la Londra, pentru a-și susține coechipierii din tribune. Deplasarea ar urma să se facă într-un avion privat, fotbalistul urmând a fi însoțit de agentul său, Davide Lippi.
Serie A
Christian Eriksen se antrenează în Elveția! Unde ar putea ajunge să joace după despărțirea de Inter
29/12/2021 LA 19:36
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22