Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lucescu propune un selecționer de la Euro la cârma naționalei României

Cristian Mihală

Publicat 22/06/2021 la 10:19 GMT+3

Tehnicianul echipei ucrainene Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a declarat, luni, la finalul partidei Ucraina - Austria (scor 0-1), care s-a disputat pe Arena Naţională din Bucureşti, că speră ca selecţionerul italian al Ungariei, Marco Rossi, să ajungă antrenorul echipei naţionale de fotbal a României.

Mircea Lucescu

Credit imagine: Eurosport

Ungaria probabil nu va trece de grupe la Euro 2020, dar a avut prestații excelente până acum. A pierdut cu Portugalia, 0-3, dar 80 de minute au rezistat eroic în fața lui Ronaldo&Co. Apoi, în a doua etapă, maghiarii au reușit marea surpriză, smulgând un punct campioanei mondiale, Franța.
"Marco Rossi este un fost jucător de-al meu, nu mă surprind cuvintele lui. Era un băiat foarte inteligent cu care eu am avut o relaţie mai specială, un jucător profesionist sută la sută. Din păcate pentru mine el a plecat după primul an la Sampdoria. Este un tip preocupat pentru fotbal. Sper ca într-o zi să îl văd antrenor la echipa naţională a României, pentru că este un tip foarte bine pregătit, un tip serios şi care merită să preia şi o altă naţională", a declarat Lucescu la Arena Naţională.
Fost jucător al Bresciei pe când Mircea Lucescu antrena în Italia, Rossi a avut cuvinte de laudă la adresa tehnicianului român, despre care a spus că i-a influenţat cariera.

De ce ar fi util Rossi la naționala României

Mircea Lucescu nu exclude varianta numirii lui Rossi la cârma selecţionatei României, afirmând că totul depinde de adaptarea tehnicianului.
"Totul este posibil, antrenori găseşti în absolut toate ţările, important este să se adapteze uşor culturii ţării respective, jucătorilor, campionatului, organizării. E vorba de seriozitate în pregătire, în antrenamente şi toate astea pot duce la rezultate foarte bune", a mai spus Mircea Lucescu.
În primele două meciuri de la EURO 2020, Ungaria, condusă de italianul Marco Rossi, a obţinut în "grupa morţii", un egal cu Franţa, scor 1-1, şi a fost întrecută de Portugalia cu 3-0. Ultima partidă din faza grupelor o va disputa miercuri, cu Germania.
Sursă: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo