Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iftime, după ce FC Botoșani și-a aflat adversara din Europa League: "Cum se ajunge acolo?"

Cosmin Cioboata

Actualizat 10/08/2020 la 21:00 GMT+3

FC Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți și va juca cu cel mai ușor adversar posibil în turul 1 preliminar al UEFA Europa League. Formația moldoveană va evolua în deplasare cu FC Ordabasy Shymkent, din Kazahstan. Celelalte două variante erau Partizan Belgrad și Lech Poznan, cluburi renumite din fotbalul european.

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani

Credit imagine: Eurosport

Valeriu Iftime s-a arătat mulțumit după tragerile la sorți, spunând că se teme mai mult de călătoria până în Kazahstan decât de meciul în sine. Patronul lui FC Botoșani a oferit o declarație amuzantă pentru Digisport, în momentul în care a aflat numele adversarei:
"Ordabasy din Kazakhstan? Unde jucăm, la ei? Vai de capul meu! Serios? Și cum se ajunge acolo?", a glumit patronul lui FC Botoșani.
Iftime consideră că Ordabasy este o echipă normală, cu care echipa sa va putea lupta de la egal la egal. Totuși, patronul lui FC Botoșani avertizează că jucătorii săi trebuie să fie atenți, având în vedere că se va juca o manșă unică:
"Aș fi vrut să jucăm acasă. Pare un adversar, cumva, normal. În zona asta orice meci e periculos. E o singură manșă, trebuie să fim atenți. Oricum e mai accesibil față de Poznan sau Partizan Belgrad. Mai complicat e cum ajungi acolo în perioada asta, cu toate restricțiile astea. Doamne ajută! Mergem mai departe. E o tragere la sorți care îmi convine la prima strigare.", a mai spus Valeriu Iftime.

FC Botoșani se află la a doua participare în Europa League

În sezonul precedent, Ordabasy a terminat pe locul 3 în campionatul din Kazahstan, iar acum se află pe locul 7, cu 4 puncte din 4 meciuri. FC Botoșani nu se află la prima participare în cupele europene. Moldovenii au mai jucat în Europa League în sezonul 2015/2016.
La vremea respectivă, clubul din Liga 1 trecea cu 4-2 la general de Spartaki Tskhinvali (Georgia), în turul 1 preliminar, urmând să fie eliminat în turul 2 de Legia Varșovia (Polonia), scor 0-4 (la general). Formația moldoveană a încheiat playoff-ul din Liga 1 pe locul 4. În ciuda faptului că nu s-au clasat pe loc de Europa League, moldovenii au obținut calificarea în cea de-a doua competiție europeană ca urmare a faptului că Astra Giurgiu (locul 3) n-a primit licența pentru Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo