Valeriu Iftime s-a arătat mulțumit după tragerile la sorți, spunând că se teme mai mult de călătoria până în Kazahstan decât de meciul în sine. Patronul lui FC Botoșani a oferit o declarație amuzantă pentru Digisport, în momentul în care a aflat numele adversarei:
"Ordabasy din Kazakhstan? Unde jucăm, la ei? Vai de capul meu! Serios? Și cum se ajunge acolo?", a glumit patronul lui FC Botoșani.
Iftime consideră că Ordabasy este o echipă normală, cu care echipa sa va putea lupta de la egal la egal. Totuși, patronul lui FC Botoșani avertizează că jucătorii săi trebuie să fie atenți, având în vedere că se va juca o manșă unică:
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43
"Aș fi vrut să jucăm acasă. Pare un adversar, cumva, normal. În zona asta orice meci e periculos. E o singură manșă, trebuie să fim atenți. Oricum e mai accesibil față de Poznan sau Partizan Belgrad. Mai complicat e cum ajungi acolo în perioada asta, cu toate restricțiile astea. Doamne ajută! Mergem mai departe. E o tragere la sorți care îmi convine la prima strigare.", a mai spus Valeriu Iftime.

FC Botoșani se află la a doua participare în Europa League

În sezonul precedent, Ordabasy a terminat pe locul 3 în campionatul din Kazahstan, iar acum se află pe locul 7, cu 4 puncte din 4 meciuri. FC Botoșani nu se află la prima participare în cupele europene. Moldovenii au mai jucat în Europa League în sezonul 2015/2016.
La vremea respectivă, clubul din Liga 1 trecea cu 4-2 la general de Spartaki Tskhinvali (Georgia), în turul 1 preliminar, urmând să fie eliminat în turul 2 de Legia Varșovia (Polonia), scor 0-4 (la general). Formația moldoveană a încheiat playoff-ul din Liga 1 pe locul 4. În ciuda faptului că nu s-au clasat pe loc de Europa League, moldovenii au obținut calificarea în cea de-a doua competiție europeană ca urmare a faptului că Astra Giurgiu (locul 3) n-a primit licența pentru Europa.
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29