Meciul jucat de Astana cu Manchester United în grupele Europa League a atras peste 300.000 de aplicații pentru bilete din partea fanilor, chiar dacă diavolii roșii vin cu un lot din care fac parte în mare parte adolescenți. Printre aceștia, și un puști de 19 ani care a învins cancerul la sfârșitul lui septembrie.
Ole Gunnar Solskjaer a selectat 14 adolescenți pentru călătoria în Kazakhstan, Manchester United fiind calificată deja în 16-mile competiției. Dintre cei selectați, 10 nu au jucat niciodată pentru prima echipă.
Din lotul lui United va face parte și adolescentul de 19 ani Max Taylor, cel care a avut o revenire extraordinară luna trecută după o bătălie cu cancerul.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Taylor a declarat: ”Acum un an eram într-o situație delicată, eram la primele săptămâni de chimioterapie. Nu aș fi crezut că peste un an, voi călători cu prima echipă”.
Din lot mai face parte și Lee Grant, portarul de rezervă de 36 de ani precum și Jesse Lingard (26 de ani) și Luke Shaw (24 de ani). United va trebui să facă față unor temperaturi extrem de scăzute și se vor antrena în aer liber doar miercuri seara pentru meciul de joi.
https://i.eurosport.com/2019/11/26/2724593.jpg

Peste 300.000 de cereri de bilete din partea localnicilor

Prezența tinerilor nu i-a descurajat pe fanii locali din Astana, care sunt entuziasmați să își vădă echipa jucând cel mai important meci din istoria clubului.
”Nu s-a mai întâmplat niciodată. United este unul dintre cele mai mari cluburi din lume iar Astana FC consideră această vizită o onoare și un privilegiu”, a declarat o sursă din club.

Lotul lui Manchester United pentru meciul cu Astana

Lee Grant, Matej Kovar, Max Taylor, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Dylan Levitt, Teden Mengi, DiShon Bernard, Largie Ramazani, Ethan Laird, Ethan Galbraith, Arnau Puigmal, D'Mani Bughail-Mellor, James Garner, Jesse Lingard, Tahith Chong, Angel Gomes, Mason Greenwood.
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43