Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rennes – CFR 0-1 | Victorie mai complicată decât trebuia

Vlad Dumitrescu

Actualizat 25/10/2019 la 09:54 GMT+3

CFR Cluj a învins cu 1-0 în deplasare la Rennes grație golului înscris de Ciprian Deac însă în a doua parte a meciului clujenii au suferit și au fost dominați autoritar de francezi, în ciuda faptului că gazdele au jucat mare parte din meci cu doi oameni în minus.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

Atmosfera era electrizantă pe Stade de la Route de Lorient și la fel a fost și debutul de meci pentru francezi. Rennes a început mai bine partida și a dominat posesia în primele minute. Dan Petrescu nici nu a ajuns bine pe bancă și era deja nervos, dar a fost calmat imediat de portarul gazdelor. Doar cinci minute trecuseră din meci când ieșirea hazardată a portarului Edouard Mendy s-a dovedit a fi fatală: roșu direct și lovitură liberă periculoasă pentru CFR.
După un val de îmbrățișări și încurajări de la coechipieri, între buturile francezilor a intrat puștiul de doar 16 ani, Pepe Bonet. Prima atingere de balon a congolezului a avut loc însă doar ca să scoată mingea din poartă după un șut imparabil al lui Ciprian Deac. Era 1-0 pentru CFR și picioarele francezilor tremurau. Partida părea aproape încheiată, dar fotbalul are calitatea de a fi înșelător.
Rennes a început să aibă treptat posesia, dar ocaziile mari au fost ale CFR-ului în prima parte. Șuturi peste șuturi care l-au luat la țintă pe Bonet asezonate cu lovituri de cap din careul mic peste poartă. Clujenii nu voiau să înscrie dar nici francezii nu s-au lăsat mai prejos: au ratat un penalty în minutul 26, când Niang a tras pe lângă poartă.
CFR Rennes

Coșmarul din a doua repriză

Adevărata poveste a meciului s-a petrecut însă în repriza a doua. Cadourile au continuat să vină pentru CFR, chiar dacă mai avem vreo două luni până la Crăciun. Celălalt adolescent din echipa lui Rennes, Camavinga s-a gândit că ar fi o idee bună să facă și el un fault la fel de neglijent ca portarul Mendy. A reușit și a fost răsplătit pe măsură: roșu direct. Părea meciul perfect pentru CFR, dar totul a fost departe de așa ceva.
Ce a urmat nu pare neapărat plauzibil, dar fix așa s-a întâmplat: francezii au început să pună stăpânire pe joc. Blocaj psihic total la oaspeți. Cei de la Rennes au început să practice un pressing sufocant. De cealaltă parte, clujenii se întreceau în metode tot mai inventive de a pierde mingea și toată lumea ieșea câștigătoare. Ocaziile au curs pe tot parcursul reprizei a doua pentru Rennes, dar, exact cum a spus și Dan Petrescu după meci, doar norocul a adus victoria.
Bonus: singurul clujean cu cartonaș galben, Susic, a reușit în minutul 82 să îl ia și pe al doilea. CFR a reușit, cumva, să reziste asaltului din final și să plece cu cele trei puncte de la Rennes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo