Atmosfera era electrizantă pe Stade de la Route de Lorient și la fel a fost și debutul de meci pentru francezi. Rennes a început mai bine partida și a dominat posesia în primele minute. Dan Petrescu nici nu a ajuns bine pe bancă și era deja nervos, dar a fost calmat imediat de portarul gazdelor. Doar cinci minute trecuseră din meci când ieșirea hazardată a portarului Edouard Mendy s-a dovedit a fi fatală: roșu direct și lovitură liberă periculoasă pentru CFR.
După un val de îmbrățișări și încurajări de la coechipieri, între buturile francezilor a intrat puștiul de doar 16 ani, Pepe Bonet. Prima atingere de balon a congolezului a avut loc însă doar ca să scoată mingea din poartă după un șut imparabil al lui Ciprian Deac. Era 1-0 pentru CFR și picioarele francezilor tremurau. Partida părea aproape încheiată, dar fotbalul are calitatea de a fi înșelător.
Rennes a început să aibă treptat posesia, dar ocaziile mari au fost ale CFR-ului în prima parte. Șuturi peste șuturi care l-au luat la țintă pe Bonet asezonate cu lovituri de cap din careul mic peste poartă. Clujenii nu voiau să înscrie dar nici francezii nu s-au lăsat mai prejos: au ratat un penalty în minutul 26, când Niang a tras pe lângă poartă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
https://i.eurosport.com/2019/10/25/2702605.jpg

Coșmarul din a doua repriză

Adevărata poveste a meciului s-a petrecut însă în repriza a doua. Cadourile au continuat să vină pentru CFR, chiar dacă mai avem vreo două luni până la Crăciun. Celălalt adolescent din echipa lui Rennes, Camavinga s-a gândit că ar fi o idee bună să facă și el un fault la fel de neglijent ca portarul Mendy. A reușit și a fost răsplătit pe măsură: roșu direct. Părea meciul perfect pentru CFR, dar totul a fost departe de așa ceva.
Ce a urmat nu pare neapărat plauzibil, dar fix așa s-a întâmplat: francezii au început să pună stăpânire pe joc. Blocaj psihic total la oaspeți. Cei de la Rennes au început să practice un pressing sufocant. De cealaltă parte, clujenii se întreceau în metode tot mai inventive de a pierde mingea și toată lumea ieșea câștigătoare. Ocaziile au curs pe tot parcursul reprizei a doua pentru Rennes, dar, exact cum a spus și Dan Petrescu după meci, doar norocul a adus victoria.
Bonus: singurul clujean cu cartonaș galben, Susic, a reușit în minutul 82 să îl ia și pe al doilea. CFR a reușit, cumva, să reziste asaltului din final și să plece cu cele trei puncte de la Rennes.
Romanian Liga I
CFR Cluj s-a înțeles cu Nicolae Stanciu pentru revenirea în România! Anunțul lui Neluțu Varga
21/11/2022 LA 10:36
Romanian Liga I
CFR Cluj a anunțat transferul definitiv al unui internațional român. Câți bani primește campioana
14/11/2022 LA 22:01