Nicolae Stanciu se află în forma carierei. Internaționalul român a marcat 7 goluri în ultimele 5 apariții în tricoul Slaviei Praga, iar aseară a avut o nouă demonstrație de excepție.
Stanciu a înscris un gol magnific din lovitură liberă, peste zid, cu efect, direct în vinclul porții lui Rangers. A fost golul cu care Slavia a tranșat calificarea în sferturile Europa League. Tot Stanciu a marcat și unicul gol al cehilor, cu o altă execuție splendidă, în partida retur de la Praga, încheiată la egalitate, 1-1.
Slavia Praga s-a impus cu 3-1, la general, și continuă aventura impresionantă din Europa League.
Europa League
"Cea mai puternică imagine". Ce a făcut Lacazette când a văzut că Stanciu&Co nu îngenunchează
16/04/2021 LA 05:00
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014261.jpg

Nicolae Stanciu, eroul Slaviei Praga! Mijlocașul român a marcat un super-gol în meciul cu Rangers

Stanciu a fost omul "dublei" cu Rangers, iar cifrele sale vorbesc de la sine. În partida de pe Ibrox, mijlocașul de 27 de ani a jucat 90 de minute, reușind peste 60 de atingeri și 35 de pase complete. De notat că meciul de la Glasgow a fost extrem de disputat, cu multe intrări dure și momente tensionate.
Cifrele lui Nicolae Stanciu, în meciul Rangers - Slavia Praga 0-2:
  • Minute jucate: 90
  • Goluri: 1
  • Atingeri: 62
  • Pase complete: 35/47 (74%)
  • Dueluri câștigate: 6/10
  • Deposedări: 4
  • Șuturi: 2

Nicolae Stanciu a intrat cu probleme medicale în meciul Rangers - Slavia Praga

Prestația magistrală a lui Stanciu vine și în condițiile în care jucătorul român a întâmpinat probleme medicale înaintea partidei.
Jindřich Trpišovský, tehnicianul Slaviei, a dezvăluit că mijlocașul n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul din urmă cu 2 zile, dar s-a refăcut până la ora meciului și și-a ajutat echipa să se califice, strângând din dinți și evoluând 90 de minute:
"Nico a început meciul cu o problemă medicală pe care o are de ceva vreme. În urmă cu 2 zile, el n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul, dar astăzi a jucat foarte bine. A fost un meci extrem de solicitant, mai ales la nivelul duelurilor fizice, dar primul gol ne-a ajutat și ne-a pus într-o poziție bună", a spus Trpišovský, la finalul meciului de pe Ibrox.
Nicolae Stanciu se află într-o formă excelentă înaintea meciurilor naționalei României, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial.
În actualul sezon, Stanciu a marcat 12 goluri și a oferit 6 assist-uri în 32 de apariții pentru Slavia Praga și este, de departe, cel mai în formă jucător român al momentului.
Europa League
Arsenal a trecut fără probleme de Slavia Praga! Man United, Villareal și Roma merg în semifinale
15/04/2021 LA 20:50
Europa League
Slavia Praga - Arsenal 0-4 LIVEXT. Calificare fără emoții pentru tunari
15/04/2021 LA 13:16