Nicolae Stanciu se află în forma carierei. Internaționalul român a marcat 7 goluri în ultimele 5 apariții în tricoul Slaviei Praga, iar aseară a avut o nouă demonstrație de excepție.
Stanciu a înscris un gol magnific din lovitură liberă, peste zid, cu efect, direct în vinclul porții lui Rangers. A fost golul cu care Slavia a tranșat calificarea în sferturile Europa League. Tot Stanciu a marcat și unicul gol al cehilor, cu o altă execuție splendidă, în partida retur de la Praga, încheiată la egalitate, 1-1.
Slavia Praga s-a impus cu 3-1, la general, și continuă aventura impresionantă din Europa League.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014261.jpg

Nicolae Stanciu, eroul Slaviei Praga! Mijlocașul român a marcat un super-gol în meciul cu Rangers

Stanciu a fost omul "dublei" cu Rangers, iar cifrele sale vorbesc de la sine. În partida de pe Ibrox, mijlocașul de 27 de ani a jucat 90 de minute, reușind peste 60 de atingeri și 35 de pase complete. De notat că meciul de la Glasgow a fost extrem de disputat, cu multe intrări dure și momente tensionate.
Cifrele lui Nicolae Stanciu, în meciul Rangers - Slavia Praga 0-2:
  • Minute jucate: 90
  • Goluri: 1
  • Atingeri: 62
  • Pase complete: 35/47 (74%)
  • Dueluri câștigate: 6/10
  • Deposedări: 4
  • Șuturi: 2

Nicolae Stanciu a intrat cu probleme medicale în meciul Rangers - Slavia Praga

Prestația magistrală a lui Stanciu vine și în condițiile în care jucătorul român a întâmpinat probleme medicale înaintea partidei.
Jindřich Trpišovský, tehnicianul Slaviei, a dezvăluit că mijlocașul n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul din urmă cu 2 zile, dar s-a refăcut până la ora meciului și și-a ajutat echipa să se califice, strângând din dinți și evoluând 90 de minute:
"Nico a început meciul cu o problemă medicală pe care o are de ceva vreme. În urmă cu 2 zile, el n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul, dar astăzi a jucat foarte bine. A fost un meci extrem de solicitant, mai ales la nivelul duelurilor fizice, dar primul gol ne-a ajutat și ne-a pus într-o poziție bună", a spus Trpišovský, la finalul meciului de pe Ibrox.
Nicolae Stanciu se află într-o formă excelentă înaintea meciurilor naționalei României, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial.
În actualul sezon, Stanciu a marcat 12 goluri și a oferit 6 assist-uri în 32 de apariții pentru Slavia Praga și este, de departe, cel mai în formă jucător român al momentului.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17