Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stanciu, erou la Slavia Praga! Antrenorul cehilor a dezvăluit în ce condiții a jucat românul

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/03/2021 la 11:10 GMT+2

Nicolae Stanciu (27 de ani) a fost din nou erou la Slavia Praga. Mijlocașul român a marcat un euro-gol din lovitură liberă, în returul cu Rangers, scor 2-0, din optimile UEFA Europa League și a pus umărul la calificarea echipei sale cu 3-1 la general.

Nicolae Stanciu (Slavia Praga)

Credit imagine: Getty Images

Nicolae Stanciu se află în forma carierei. Internaționalul român a marcat 7 goluri în ultimele 5 apariții în tricoul Slaviei Praga, iar aseară a avut o nouă demonstrație de excepție.
Stanciu a înscris un gol magnific din lovitură liberă, peste zid, cu efect, direct în vinclul porții lui Rangers. A fost golul cu care Slavia a tranșat calificarea în sferturile Europa League. Tot Stanciu a marcat și unicul gol al cehilor, cu o altă execuție splendidă, în partida retur de la Praga, încheiată la egalitate, 1-1.
Slavia Praga s-a impus cu 3-1, la general, și continuă aventura impresionantă din Europa League.
Nicolae Stanciu (Slavia Praga)

Nicolae Stanciu, eroul Slaviei Praga! Mijlocașul român a marcat un super-gol în meciul cu Rangers

Stanciu a fost omul "dublei" cu Rangers, iar cifrele sale vorbesc de la sine. În partida de pe Ibrox, mijlocașul de 27 de ani a jucat 90 de minute, reușind peste 60 de atingeri și 35 de pase complete. De notat că meciul de la Glasgow a fost extrem de disputat, cu multe intrări dure și momente tensionate.
Cifrele lui Nicolae Stanciu, în meciul Rangers - Slavia Praga 0-2:
  • Minute jucate: 90
  • Goluri: 1
  • Atingeri: 62
  • Pase complete: 35/47 (74%)
  • Dueluri câștigate: 6/10
  • Deposedări: 4
  • Șuturi: 2

Nicolae Stanciu a intrat cu probleme medicale în meciul Rangers - Slavia Praga

Prestația magistrală a lui Stanciu vine și în condițiile în care jucătorul român a întâmpinat probleme medicale înaintea partidei.
Jindřich Trpišovský, tehnicianul Slaviei, a dezvăluit că mijlocașul n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul din urmă cu 2 zile, dar s-a refăcut până la ora meciului și și-a ajutat echipa să se califice, strângând din dinți și evoluând 90 de minute:
"Nico a început meciul cu o problemă medicală pe care o are de ceva vreme. În urmă cu 2 zile, el n-a reușit să ducă la bun sfârșit antrenamentul, dar astăzi a jucat foarte bine. A fost un meci extrem de solicitant, mai ales la nivelul duelurilor fizice, dar primul gol ne-a ajutat și ne-a pus într-o poziție bună", a spus Trpišovský, la finalul meciului de pe Ibrox.
Nicolae Stanciu se află într-o formă excelentă înaintea meciurilor naționalei României, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial.
În actualul sezon, Stanciu a marcat 12 goluri și a oferit 6 assist-uri în 32 de apariții pentru Slavia Praga și este, de departe, cel mai în formă jucător român al momentului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo