UEFA Europa League a fost câștigată miercuri seara de Villarreal, cu scorul final de 12-11 în urma prelungirilor și executării loviturilor de departajare. După ce fiecare din cei 20 de jucători de câmp au marcat de la punctul cu var, portarul Rulii a marcat, în timp ce David de Gea a ratat. "Submarinul galben" a câștigat astfel una dintre cele mai dramatice finale ale competiției, după ce la loviturile de departajare soarta câștigătoarei trofeului a ajuns să fie decisă de execuțiile celor doi portari.

Așa a învins-o Unai Emery pe United în finala Europa League

Unai Emery a dovedit încă o dată că e un specialist al competiției, după ce în trecut a jucat în 4 rânduri finala (a câștigat-o de trei ori, cu Sevilla, și a pierdut un ultim act, pe banca lui Arsenal). Întrebat cum a ajuns la această performanță fantastică, tehnicianul de 49 de ani a explicat că și-a studiat în cel mai mic detaliu adversarul. Lucru perfect acoperit de realitatea din teren, unde Bruno Fernandes, cel mai periculos jucător al "diavolilor" a fost complet anihilat.
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
"Știți câte meciuri ale lui United am analizat în ultima săptămână? 17! Așa am câștigat al 4-lea meu trofeu de Europa League. E muncă, nimic altceva. Dar trofeul e în primul rând al jucătorilor. Au dat dovadă de o mentalitate de câștigători pe tot parcursul competiției, dar și în finală. Am știut să concurăm și să suferim. Jucătorii au fost fabuloși", a spus Unai Emery la final.
A fost pentru a patra oară în istorie finalelor într-o singură manşă când câştigătoarea competiţiei a fost decisă la loviturile de departajare, după ce Galatasaray a învins-o pe Arsenal în 2000, iar Sevilla pe Espanyol în 2007 şi pe Benfica în 2014.
Villarreal, care a terminat doar pe 7 sezonul din La Liga, va evolua astfel în grupele Champions League. Mai mult ibericii vor face parte din urna capilor de serie, astfel că vor avea o șansă importantă să obțină biletele pentru optimi.
Fotbal
LIVE-BLOG transferuri 2022 | Luis Suarez se pregătește să își facă bagajele la Atletico
31/12/2021 LA 13:09
Premier League
De Gea, îngerul păzitor al lui Man United. Ce a spus Rangnick despre portar după meciul cu Newcastle
28/12/2021 LA 11:05