Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United l-a găsit pe noul Ferguson: "Wow, parcă îl văd pe Sir Alex în perioada de glorie"

Cristian Mihală

Publicat 24/02/2023 la 09:17 GMT+2

Peter Schmeichel, legendarul portar al lui Manchester United e convins că Erik Ten Hag este omul potrivit la locul potrivit, pe banca "diavolilor". Danezul s-a lansat chiar într-o comparație între fostul antrenor al lui Ajax și marele Sir Alex Ferguson.

Rashford, Ten Hag

Credit imagine: AFP

Peter Schmeichel crede că Manchester United are în sfârșit un antrenor după modelul lui Sir Alex Ferguson în Erik ten Hag, la un deceniu de când scoțianul a părăsit clubul. Ferguson s-a retras din poziția sa de manager în 2013, după ce a câștigat titlul în Premier League, ultimul dintre cele 38 de trofee adunate (după 26 de ani la conducerea "diavolilor").
După un deceniu, legendarul manager s-a întors la Old Trafford joi seară pentru a-i vedea pe "Red Devils", sub conducerea lui Ten Hag, calificându-se în optimile de finală din Europa League, contra Barcelonei.
După 2-2 pe Camp Nou, United a arătat ca o echipă mare, fiind capabilă să învingă cu 2-1, deși la pauză tabela arăta 0-1. În consecință, Peter Schmeichel a vorbit la superlativ despre Ten Hag, care a redat identitatea unei grupări debusolate în ultimii ani.
"A fost nevoie de 10 ani pentru a ajunge în acest punct. Pentru mine în acest sezon orice se poate întâmpla orice. Și, chiar dacă nu va fi să câștigăm multe trofee, am văzut progresul. Fiecare situație a fost tratată corespunzător de Erik ten Hag, așa cum ar trebui să facă un mare manager. Parcă îl văd pe Sir Alex Ferguson în perioada lui de glorie. Am stat după meci și mi-am spus: 'Wow, avem omul potrivit!'", a spus Schmeichel pentru BBC.
Ten Hag este și unul dintre cei mai inspirați manageri din fotbalul european. Jucătorii intrați din postura de rezervă au marcat de 19 ori în acest sezon, în toate competițiile. Niciun alt club din top 5 campionate din Europa nu are asemenea cifre ale jucătorilor de pe bancă.
United a început sezonul cu două înfrângeri în patru meciuri pe Old Trafford, dar de atunci are o serie de 18 meciuri la rând fără eșec (16 succese).
Manchester United este prima echipă din ultimii doi ani care a fost condusă la pauză de Barcelona și a reușit să se impună. Catalanii adunaseră 37 de meciuri la rând în care au condus după prima parte și nu au cedat partidele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo