Barcelona a suferit o lovitură cruntă de imagine la meciul jucat acasă cu Eintracht Frankfurt, în sferturile de finală din Europa League. Pe lângă eșecul de pe teren, fanii catalani au avut de îndurat și faptul că suporterii adversarei au fost prezenți în număr mare pe stadionul Camp Nou.
Deși nemții au avut în mod oficial numai 5000 de bilete, în jur de 30.000 de fani ai lui Eintracht au intrat la meci, creând o imagine greu de digerat pentru toată suflarea blaugrana. Imediat după meci, președintele Joan Laporta a anunțat că se vor lua măsuri drastice pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete în viitor.

Laporta, decizie radicală după "rușinea" de la meciul cu Eintracht

Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
IERI LA 13:46
Oficialul s-a ținut de cuvânt și astăzi a anunțat deja o decizie radicală și anume că de acum înainte biletele la meciurile europene vor fi vândute nominal. Laporta a insistat că s-a făcut tot posibilul ca fanii adverși să nu-și poată achiziționa bilete în plus, dar a insinuat că acest lucru s-a întâmplat din cauza celor ai Barcelonei, care au cumpărat bilete și mai apoi le-au vândut germanilor.
"Ne-a fost ruşine! A fost o zi tristă atât din cauza rezultatului, cât şi a ceea ce s-a întâmplat în tribune, cu prezenţa atâtor fani germani pe stadion. De acum, biletele vor fi nominale la meciurile Barcelonei din competiţiile internaţionale.
Au fost scoase la vânzare 34.440 de bilete şi au fost puse restricţii. Nu puteau fi achiziţionate cu carduri de credit din Germania şi nici pe internet, cu IP-uri din acea ţară. Aceste restricţii erau impuse încă de acum şase ani. Cei care le-au cumpărat, le-au dat nemţilor. Asta e clar! Cei care mă cunosc ştiu că îmi asum mereu responsabilităţile şi că mereu caut soluţii. Voi face în aşa fel încât să nu se mai întâmple aşa ceva niciodată!", a spus Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Presa catalană a încercat și ea să descopere cum au reușit fanii lui Eintracht să-și procure de 6 ori mai multe bilete decât era normal. Concluzia este una clară și anume că mulți suporteri ai Barcelonei și-au luat bilete fără să intenționeze să meargă la meci, iar mai apoi le-au vândut, posibil la suprapreț, fanilor germani.
Singurul lucru pozitiv din toată această poveste pentru clubul catalan este că s-au încasat peste 3 milioane de € din vânzarea biletelor la meciul cu Eintracht. Totuși, oficialii clubului au recunoscut că suma este primită cu oarecare amărăciune având în vedere ce s-a întâmplat în tribune.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21