Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sevilla, Juventus, Bayer Leverkusen și AS Roma, cele 4 semifinaliste din UEFA Europa League

Maria Olteanu

Actualizat 21/04/2023 la 00:43 GMT+3

Joi seara s-au disputat partidele din manșa retur a sferturilor de finală din UEFA Europa League. Sevilla, Juventus, Bayer Leverkusen și AS Roma sunt cele patru formații care se califică în careul de ași al competiției.

Jadon Sancho (Manchester United/r.) against Sevilla

Credit imagine: Getty Images

După ce miercuri s-a pus punct în faza sferturilor de finală din Champions League, joi seara au continuat partidele din cupele europene cu manșa retur a sferturilor de finală din a doua cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe continent, Europa League.
În urma celor patru partide care au început la ora 22:00 am aflat tabloul complet al semifinalelor, ultimele 4 echipe rămase în competiție urmând a se întâlni în careul de ași, în drumul spre marele trofeu, de la Budapesta.
Înaintea manșei retur niciuna dintre echipe nu pornea favorită certă, capul de afiș al serii fiind reprezentat fără doar și poate de întâlnirea dintre Sevilla și Manchester United, încheiată dramatic în prima manșă, scor 2-2, cu două autogoluri ale englezilor venite pe final de meci.
La egalitate se terminase și duelul Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise, 1-1.
Juventus, câștigătoare după meciul tur cu Sporting, a abordat cu un moral excelent duelul retur, după ce în seara meciului și-a primit înapoi cele 15 puncte cu care fusese penalizată în Serie A în urmă cu 3 luni.

Am aflat cele 4 echipe calificate în semifinalele Europa League

Manchester United putea lua o opțiune serioasă la calificarea în semifinale dacă ar fi reușit să își securizeze avantajul din prima parte a jocului tur. Englezii au cedat pe final și și-au marcat de două ori în proprie poartă în urmă cu o săptămână, iar astăzi au ratat calificarea în careul de ași, pierzând duelul de la Sevilla.
Gazdele s-au impus cu scor de neprezentare, 3-0, nedându-le nicio șansă englezilor în fața propriilor fani. En-Nesyri a avut nevoie de doar 8 minute pentru a deschide scorul, fructificând în gol pasa primită de la Lamela.
Sevilla și-a majorat ecartul în minutul 47, Bade făcând 2-0 pentru amfitrioni, care avuseseră un gol anulat de VAR înainte de pauză.
Gazdele au continuat recitalul și nu le-au oferit șanse englezilor, așa că până la fluierul de final au mai punctat o dată, En-Nesyri semnând dubla în minutul 81.
S-a terminat 3-0 pentru Sevilla, care accede în semifinalele competiției, cu 5-2 la general.
Într-un alt meci al serii, Bayer s-a distrat în deplasarea cu Union Saint-Gilloise, pe care și-a adjudecat-o categoric, scor 4-1, ajungând în semifinale cu 5-2 la general.
Juventus, cu moralul bun după ce și-a recăpătat cele 15 puncte în clasamentul din Serie A, a făcut doar egal la Lisabona, cu Sporting, scor 1-1, însă merge mai departe în competiție grație rezultatului din manșa tur. În semifinale, italienii se vor duela cu Sevilla, care a eliminat-o pe Manchester United.

Prelungiri în AS Roma - Feyenoord

Partida dintre AS Roma și Feyenoord a avut nevoie de prelungiri, pentru a se decide echipa câștigătoare.
După 1-0 în favoarea olandezilor, rezultat înregistrat în manșa tur, meciul de la Roma a fost de-a dreptul nebun, cu răsturănări de situație și dramatism până în final.
Italienii au deschis scorul în minutul 60 al confruntării, prin Spinazzola, însă Feyenoord a restabilit egalitatea în minutul 80 și cu 10 minute înainte de final era calificată în semifinale.
Paulo Dybala a restabilit egalitatea la general, 2 peste tot, înainte de intrarea în minutele adiționale, așa că întâlnirea a fost împinsă în prelungiri, unde s-au jucat încă 30 de minute pentru a se afla echipa câștigătoare.
În prelungiri, gazdele de la AS Roma au tranșat meciul în favoarea lor, punctând de două ori, prin El Shaarawy (101) și Pellegrini (109), goluri care califică formația italiană în semifinalele competiției.
CITEȘTE ȘI:
Sevilla - Manchester United, echipele de start
  • Sevilla: Bono - Jesus Navas, Loic Bade, Marcao, Acuna - Fernando, Gudelj - Ocampos, Rakitic, Lamela - En Nesyri. Rezerve: Dmitrovic, Flores, Gil, Mir, Nianzou, Papu Gomez, Rekik, Suso, Telles, O. Torres. Antrenor: José Luis Mendilibar
  • Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Dalot - Eriksen, Casemiro, Sabitzer - Antony, Martial, Snacho. Rezerve: Butland, Elanga, Fred, Iqbal, Malacia, Pellistri, Rashford, Shaw, Vitek, Weghorst. Antrenor: Erik Ten Hag

TOATE REZULTATELE SERII ÎN MANȘA RETUR A SFERTURILOR UEFA EUROPA LEAGUE

  • AS Roma - Feyenoord 4-1
  • Sevilla - Manchester United 3-0
  • Sporting - Juventus 1-1
  • Royale Union SG - Bayer Leverkusen 1-4
Cum se vor împerechea echipele în semifinalele UEFA Europa League:
  • Juventus - Sevilla
  • AS Roma - Bayer Leverkusen
Partidele din semifinale se vor juca în dublă manșă, tur-retur, pe 11 și 18 mai.
Finala competiției este programată în data de 31 mai, pe Puskás Aréna Park, din Budapesta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo