Articol scris de Evelin Gheorghiță (footballscouting.ro)
Într-o echipă cu nume precum Dennis Man, Florinel Coman sau Florin Tănase, la 18 ani neîmpliniți, Octavian Popescu reușea să se remarce în câteva meciuri ale liderului Ligii 1, FCSB. Acum pare că a devenit o certitudine.
În 17 partide din acest sezon are un gol marcat și 6 pase decisive oferite, ceea ce a făcut să ajungă la o cotă de piată de 350.000 euro, fiind al doilea cel mai bine cotat fotbalist român sub 18 ani.
Romanian Liga I
FCSB se transformă! Cum va arăta primul 11 al lui Dică. Numele importante care rămân pe bancă
26/09/2022 LA 15:07
Înainte să facă pasul la FCSB, tânărul mijlocaș ofensiv a fost in lotul celor de la CSU Craiova, echipă care, însă, nu a vrut să-i mărească contractul pentru a-l păstra.Agentul care-l reprezintă pe Octavian Popescu, a dezvăluit cum patronul formației din Bănie a refuzat să-i ofere jucătorului un salariu de 2.500 de lei.
În timpul meciurilor, ceea ce îl face să se remarce imediat este dezinvoltura cu care evoluează. Acesta a “profitat” de situația nefericită a infectării mai multor titulari și a jucat chiar și în Europa League împotriva celor de la Slovan Liberec.

#Euroscout Octavian Popescu, steaua de la FCSB

Octavian Popescu, pe orice post în ofensivă

Poziția lui naturală în teren este cea de extremă stânga. Dar în sistemul foarte dinamic al celor de la FCSB acesta a evoluat atât pe dreapta cât și în centrul liniei de atac, schimbând foarte des poziția cu colegii din ofensivă. Deși foarte tânăr, este un jucător cerebral, inventiv.
Are personalitate, nu se sfiește să încerce să scoată adversari din joc, indiferent de numele sau experiența acestora. Fapt pentru care a și obținut două penaltyuri decisive, nereușind să fie deposedat decât prin fault.
Evoluțiile lui nu au trecut neremarcate și deja a fost în centrul unui articol realizat de un ziar din Italia, și după zvonurile că acesta ar fi monitorizat de cei de la Juventus, club binecunoscut pentru achiziționarea de tinere talente, în lotul acestora aflându-se și Radu Drăgușin.
Este prea devreme pentru a ne gândi la un transfer al lui Octavian Popescu însă cu siguranță, daca va evolua, nu va putea fi ținut foarte mult în România. Selecționerul naționalei U21 a declarat că acesta va fi o piesă de bază în viitoarea campanie de calificare, ceea ce nu poate decât să-l ajute pe Octavian.
Dacă la capitolele fizic și tehnic stă foarte bine, cea care va face diferența pentru cariera lui este partea mentală. N-ar fi primul talent irosit.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 22-a ediție, cu Evelin Gheorghiță

UEFA Europa Conference League
2 jucători de la FCSB, urmăriți de scouteri la meciul cu Anderlecht! Ce club e pe urmele lor
14/09/2022 LA 21:17
UEFA Europa Conference League
Cine e fotbalistul de la FCSB de care se tem cel mai tare norvegienii de la Viking
18/08/2022 LA 05:24