După plecare lui Marius Șumudică de la Gaziantep sunt șase mari ca și Alexandru Maxim să părăsească echipa. Mijlocașul mai are contract până în vara lui 2022, dar presa turcă scrie că Beșiktaș îl dorește insistent chiar din această iarnă, iar oficialii clubului din Istanbul au început deja negocierile cu cei de la Gaziantep.
Cotidianul Fanatik notează că Sergen Yalcin, antrenorul lui Beșiktaș, își dorește neapărat un "număr 10" la echipă, iar internaționalul român a fost printre remarcații săi. Mijlocașul de 30 de ani ar urma să îi ia locul la Beșiktaș sârbului Adem Ljajic, care se confruntă cu o depresie severă din cauza problemelor personale.
Conform sursei citate, Beșiktaș dorește să includă și doi jucători în schimbul cu Maxim. Este vorba despre atacantul american Tyler Boyd și fundașul francez Isimat-Mirin, care au fost folosiți extrem de puțin de Sergen Yalcin în acest sezon.
Romanian Liga I
Ilie Poenaru are zilele numărate la UTA. Costel Gâlcă, pregătit să preia formația de la Arad
31/10/2022 LA 19:34
Beșiktaș este pe primul loc în Super Lig și are șanse reale la titlu, deci un transfer acolo ar fi o oportunitate imensă pentru internaționalul român de a juca în Champions League în sezonul viitor.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Alexandru Maxim la vârful carierei

Cariera lui Maxim începuse să o ia la vale, el jucând foarte puțin în Bundesliga, fie că a fost vorba de Stuttgart sau Mainz. Transferul în Turcia i-a priit de minune mijlocașului român, care de când a ajuns sub bagheta lui Șumudică la Gaziantep parcă a renăscut.
În a doua parte a sezonului precedent, când a fost doar împrumutat de la Mainz la Gaziantep, românul a marcat 7 goluri și a dat 2 assist-uri pentru gruparea turcă. În acest sezon însă, evoluțiile sale au fost și mai bune, ajungând deja la 10 goluri în 18 partide jucate în campionat și Cupa Turciei.
Forma bună prin care trece Maxim este o veste excelentă și pentru Mirel Rădoi. Reprezentativa României va debuta în martie în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, astfel că selecționerul are nevoie de jucători în vogă, iar Maxim ar putea fi un punct forte al echipei naționale dacă va continua pe acest trend.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Fotbal
Nicolae Dică, după remiza incendiară de la UTA: "Sunt prea nervos acum. Nu știu când intervine VAR"
19/10/2022 LA 20:47
Romanian Liga I
Mirel Rădoi s-a ținut de promisiune! Primele mutări făcute la echipă, după înfrângerea cu FC Argeș
11/10/2022 LA 19:01