Derby-ul FCSB – Dinamo București din etapa a 8-a în Liga 1 s-a încheiat cu un rezultat greu de imaginat la începutul întâlnirii. Ambele grupări au suferit în prima parte a sezonului și nimic nu anunța un asemenea scenariu.
În fața a aproximativ 36.000 de spectatori, FCSB și-a anunțat intențiile ofensive de la bun început, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Eșanu până în minutul 26. Atunci, Claudiu Keșeru a obținut o lovitură de la marginea careului. Tot el și-a potrivit balonul și a trimit un șut imparabil, direct în vinclu.
Dinamo a început să răspundă, dar atacurile au fost destul de firave. În minutul 37 avea să se petreacă și momentul cheie al jocului. Steliano Filip a văzut destul de ușor cartonașul roșu în minutul 37, iar echilibrul s-a rupt în totalitate. Băieții lui Dario Bonetti și-au pierdut luciditatea, iar FCSB a mai înscris încă trei goluri până la pauză, prin Octavian Popescu, Vinicius și Cordea. Ultimul a marcat din lovitură de la 11 metri.
Romanian Liga I
Farul Constanța a făcut scorul campionatului cu FC Botoșani! Elevii lui Gică Hagi, victorie cu 8-0
04/12/2022 LA 13:12
Repriza a doua a început în aceeași notă cu finalul primei reprize, adică la discreția gazdelor. Împinși din spate de suporteri, care și-au dorit un scor cât mai drastic, FCSB a mai punctat de două ori până în minutul 65, prin Valentin Gheorghe și autogolul lui Ricardo Grigore. Scorul putea fi și mai mare, dar coșmarul echipei Dinamo a fost oricum de proporții.

FCSB - Dinamo 6-0 (LIVE-TEXT)

 • Meciul s-a încheiat cu 6-0! Este un rezultat greu de digerat de Dinamo.
 • Pentru ca umilința să fie completă pentru Dinamo, Ricardo Grigore și-a înscris în proprie poartă în minutul 67. FCSB realizează un set la zero.
 • Suporterii FCSB cer și golul 6, Claudiu Keșeru a fost aproape să le îndeplinească dorința. Atacantul a avut o nouă ocazie bună dintr-o lovitură liberă în minutul 64.
 • FCSB nu se oprește. Claudiu Keșeru îl lansează pe Valentin Gheorghe, iar jucătorul venit de la Astra duce scorul la 5-0 în minutul 54. Dinamo trăiește un adevărat coșmar. Gazdele au 5 marcatori diferiți.
 • Repriza a doua a început cu o altă ocazie mare pentru FCSB. Keșeru a ratat de puțin să marcheze și al doilea gol în această seară.
 • Andrei Cordea a obținut penalty și tot el l-a transformat în minutul 45+7. FCSB - Dinamo, 4-0 la pauză.
 • Duoă eliminarea ușoară a lui Steliano Filip, Dinamo s-a prăbușit. Vinicius a făcut 3-0, după ce a marcat cu o lovitură de cap în prelungirile primei reprize.
 • FCSB s-a dezlănțuit. Octavian Popescu a majorat avantajul în minutul 43. Un mare merit pentru acest gol l-a avut și Cordea, care a creat faza și i-a pasat decisiv colegului său.
 • Derby-ul a devenit tot mai tensionat. Steliano Filip a văzut direct cartonașul roșu în minutul 37. Jucătorul echipei Dinamo nu a fost de acord cu decizia arbitrului.
 • Claudiu Keșeru a deschis scorul în minutul 26, cu o execuție de zile mari. El a trimis în vinclu direct din lovitură liberă, de la marginea careului. Tot el a fost faultat. FCSB a preluat conducerea, 1-0
 • Valentin Cretu (FCSB) a primit primul avertisment al jocului (min. 14).
 • În minutul 6 s-a petrecut primul moment fierbinte. Octavian Popescu a solicitat penalty, dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.
Edi Iordănescu și Dario Bonetti s-au decis asupra formulelor de start. Budescu nu e nici măcar rezervă, nefiind pus la punct cu pregătirea fizică. În schimb, Keșeru și Vali Gheorghe, ceilalți jucători veniți în pauza internațională, vor juca din primul minut. În ceea ce îi privește pe "câini", aceștia vor ataca cu o tripletă ce promite: Sorescu, Torje, Matei.
FCSB
 • Vlad - Creţu, Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Cristea, Octavian Popescu - Cordea, Keşeru, Vali Gheorghe
Dinamo
Eşanu - Amzar, Grigore, Giafer, Radu – Filip, Răuţă, Itu - Sorescu, Torje, Matei

Știrea inițială: Preview FCSB - Dinamo

FCSB și Dinamo arată total diferit după pauza competițională. Edi Iordănescu a primit întăriri, conducerea înțelegând că lotul e unul extrem de modest, fără șanse la titul. Astfel, formația din Berceni a reușit trei mutări de marcă, aducându-i pe Constantin Budescu, Claudiu Keșeru și Valentin Gheorghe. În ceea ce privește gruparea din Ștefan cel Mare, aceasta a făcut o adevărată revoluție în lot, după ce interdicția de transferuri a fost ridicată.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Edi Iordănescu a prefațat FCSB – Dinamo

Cu un egal şi o înfrângere în primele două meciuri pe banca FCSB-ului, Iordănescu a declarat faptul că echipa sa nu-şi mai permite să facă paşi greşiţi, ţinând cont că se află la 12 puncte de liderul CFR Cluj.
FCSB se află pe locul 8 în acest moment, cu 9 puncte după primele 7 etape. Tehnicianul s-a declarat nemulţumit de jocul echipei sale, menţionând că nu are foarte multe informaţii despre cum va arăta Dinamo la derby.
Tehnicianul FCSB-ului s-a arătat precaut înainte de meciul cu Dinamo, fiind de părere că dinamoviştii s-au întărit în această pauză competiţională, aducând 8 fotbalişti: Plamen Iliev, Constantin Nica, Răzvan Popa, Cătălin Itu, Cosmin Matei, Gabriel Torje, Mirko Ivanovski şi Cătălin Ţîră.
De cealaltă parte, FCSB i-a transferat pe Claudiu Keşeru, Valentin Gheorghe şi Constantin Budescu.
"Urmează un meci foarte important în primul rând pentru economia clasamentului, pentru că suntem pe un loc care nu ne face cinste. Nu ne mai permitem paşi greşiţi, trebuie să producem rezultate. Apoi importanţa este cu atât mai mare datorită tradiţiei care este la mijloc, a orgoliilor. Va fi o confruntare pe care cine o crede facilă se înşeală. Va fi o confruntare cu toate armele scoase pentru că, indiferent de locurile din clasament, când se întâlnesc aceste două echipe totul se nivelează. Atitudinea, ambiţia, determinarea şi pragmatismul ies la suprafaţă şi influenţează rezultatul final.
Am încercat să strângem cât mai multe informaţii despre adversari, deşi a fost puţin greu pentru că în decurs de câteva zile la Dinamo au venit 8-9 jucători şi e greu să anticipăm anumite lucruri. De aceea vom încerca să ne concentrăm mai mult pe ce avem noi de făcut. Dinamo a transferat nume sonore, fost dinamovişti, jucători cu experienţă. Pe mine m-a surprins împrumutul lui Itu de la CFR, un jucător cu care eu am lucrat şi sunt sigur că va avea impact în echipă. Sunt jucători pe care în linii mari îi cunoaştem, dar nu avem informaţii despre starea lor de moment, la ce nivel sunt. E un moment special pentru că suntem în căutarea victoriei şi sunt singur că dacă va veni, va fi o descătuşare. Satisfacţia va fi dublă pentru că mai mult ca niciodată jucătorii au datoria să evolueze şi pentru suporteri", a explicat Iordănescu, în conferința de presă.
Eu nu sunt omul care să se ascundă de cuvinte şi spun că deocamdată jocul nostru este destul de întâmplător şi de multe ori haotic, iar lucrul acesta nu mă bucură. De aceea încercăm să creăm repere clare şi să le consolidăm în timp. Eu ţin cont de toată lumea, dar fac ceea ce cred eu. După cum am verificat ultima oară, eu sunt cel care face echipa. Toate deciziile de ordin tactic îmi aparţin, eu voi alege şi căpitanul. Grupul se va supune şi sunt sigur că nu aleg întâmplător, pentru că atunci când iau o asemenea decizie o cântăresc foarte bine. Suntem pe locul 8 şi ar fi ridicol să spun că am cel mai puternic lot. Dar eu am încredere foarte mare în jucătorii pe care îi antrenez | Edi Iordănescu

Bonetti vrea ca jucătorii să dea "101%" în FCSB - Dinamo

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în derby-ul cu FCSB jucătorii săi trebuie să dea totul, dacă se poate chiar şi 101%.
"Ştim că este o partidă importantă, dar diferită de toate celelalte, chiar dacă punctele puse în joc sunt aceleaşi. Suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun din noi. Nu avem nicio îndoială că suporterii noştri vor susţine foarte puternic echipa, pentru ei simţim şi mai mult responsabilitatea. Trebuie să dăm totul, dacă se poate 101%. Întâlnim un adversar cu adevărat puternic, clasamentul nu oglindeşte însă valoarea celor de la FCSB. Dar considerăm că şi noi suntem în aceeaşi situaţie, locul din clasament nu arată unde am fi putut să fim cu câteva puncte în plus. Dar ăsta este fotbalul, fiecare meci are o istorie diferită. Vedem ce va fi mâine, noi vom încerca să scriem încă o pagină importantă în istoria clubului nostru", a afirmat el.
https://i.eurosport.com/2021/08/21/3204489.jpg
FCSB a schimbat multe lucruri în echipă, va fi un meci de văzut cu adevărat. Ambele echipe au schimbat, mâine vom vedea care este realitatea. Nu putem şti acum şansele, în fotbal e foarte greu să faci pronosticuri. Una este ce e pe hârtie şi altceva e ce vedem pe teren. Keşeru şi Budescu sunt jucători de calitate, la fel cum sunt şi ai noştri. Niciodată nu există un singur pericol, trebuie însă ca noi să ne gândim la noi şi să construim meciul. Însă clar că avem sub lupă calitatea adversarului. Ce cred eu este însă că şi adversarul ar trebui să fie îngrijorat | Dario Bonetti
Tehnicianul a subliniat că unii dintre jucătorii transferaţi în ultimele zile nu sunt la nivelul optim din punct de vedere fizic pentru a juca duminică.
"Dintre jucătorii care au venit, unii vor juca, alţii nu, pentru că ei încă nu sunt din punct de vedere fizic la nivelul echipei. Mai ales pentru un meci important cum este acesta. Avem o echipă care are foarte multă calitate din punct de vedere individual şi asta ne linişteşte cât de cât. E adevărat că vor fi şi jucători din minutul 1 pentru care acesta va fi primul meci al sezonului. Aşa că nu ne aşteptăm să vedem din partea lor acel sută la sută. Dar sunt sigur că mâine contribuţia lor va fi foarte importantă şi se va vedea un salt în ceea ce priveşte calitatea jocului", a spus antrenorul.
Bonetti a mai precizat că trebuie să gestioneze corect presiunea care există pe umerii jucătorilor săi tineri înaintea acestui derby.
Întrebat dacă jucătorii au promise prime de victorie în acest meci, Bonetti a răspuns: "Chiar dacă trecem pentru moment dificil, nu stăm să ne gândim la bani. În momentul ăsta ne interesează să facem cât mai multe puncte, mai puţin ne gândim la bani. Tricoul pe care îl port este unul pentru care noi toţi trebuie să arătăm un mare respect. Dincolo de căldura şi toate emoţiile pe care suporterii le transmit jucătorilor, e vorba şi despre faptul că ei au fost în mod extraordinar protagoniştii unui proiect unic în lume. Pentru că dacă azi suntem aici şi mai vorbim încă despre un derby este datorită acestui proiect DDB. Eu consider că acest proiect va fi copiat şi în alte părţi ale lumii".

Absențe la FCSB - Dinamo

S-a vehiculat foarte mult în ultimele zile faptul că Budescu nu ar avea drept de joc cu Dinamo, ba chiar au apărut informaţii conform cărora jucătorul s-ar fi accidentat la antrenament, dar se pare că acesta este apt de joc. A fost vorba de o accidentare ușoară, astfel că totul e legat de capacitatea lui "Budi" de a rezista din primul minut într-un derby intens.
Justin Ştefan, secreatarul general al LPF, a oferit un punct de vedere lămuritor, legat de suspendarea primită de Budescu înainte de a pleca din Liga 1. "Am discutat cu cei de la FRF, Budescu și-a ispășit suspendarea, nu este niciun fel de problemă. El a primit două etape de suspendare, dar a rămas legitimat la Astra până la data de 15 februarie.
Clubul a disputat două jocuri până când el a fost transferat de Damac, astfel că și-a ispășit suspendarea. Din punctul meu de vedere poate juca fără probleme cu Dinamo, așa mi s-a transmis", a precizat oficialul, pentru Digi Sport.

Constantin Budescu s-a întors la FCSB

Credit imagine: Eurosport

Fostul mijlocaș ofensiv al Astrei a încheiat sezonul cu Damac, fosta echipă, acum 5 luni, astfel că există semne de întrebare în legătură cu cât ar putea să reziste la un meci din Liga 1. Duckadam e convins că talentul "artistului" FCSB e suficient, în contextul în care în campionatul intern se joacă având frâna de mână trasă.
"Budescu poate să joace, din punctul meu de vedere, o repriză liniștit. Eu l-aș introduce de la început, pentru că poate să facă diferența. De-alungul ultimilor ani, s-au mai făcut greșeli din astea. S-au introdus jucătorii care au jucat mai puțin și abia în partea a doua s-au introdus Coman, Tănase, Man și ceilalți. După ce ești condus, este foarte greu să egalezi și să obții victoria. Trebuie să faci diferența în prima repriză. Eu cred că FCSB-ul va câștiga" a spus "Eroul de la Sevilla".
Edi Iordănescu are pe lista de absențe cei mai buni jucători din lot. Tănase, golgheterul echipei, s-a accidentat la gleznă cu CFR, după ce a călcat strâmb, și va sta mai mult de o lună pe margine.
Florinel Coman va absenta și mai mult, după accidentarea din meciul cu Sepsi. El a mers la Londra pentru operație și se estimează că va lipsi aproape trei luni.
"Mă simt excelent. Mă voi întoarce mai puternic decât m-ați văzut vreodată! Promit!", a scris Florinel Coman pe Instagram, în această săptămână.
Antrenorul echipei din Ștefan cel Mare nu se va putea baza duminică pe 4 jucători, care s-au accidentat în timpul unui amical disputat în compania echipei U19 a clubului. Cei 4 fotbaliști indisponibili pentru derby-ul cu FCSB sunt Constantin Nica, Andreas Mihaiu, Mihai Neicuțescu și Alin Dudea, aceștia urmând a nu face parte din lotul lui Bonetti pentru partida de duminică seara.
În schimb, este foarte posibil ca o parte dintre ceilalți jucători recent transferați de Dinamo să evolueze în a 8-a etapă a Ligii 1, Cosmin Matei, Răzvan Popa, Cătălin Itu, Gabriel Torje Cătălin Țîră și Mirko Ivanovski făcându-și încălzirea în amicalul menționat.

Interes uriaș pentru derby-ul FCSB - Dinamo

Cu trei zile înainte de partida de pe Arena Națională, 11.000 de bilete erau deja vândute, lucru impresionant având în vedere că FCSB a părut în ultima perioadă o echipă abandonată de suporteri. Acestea fuseseră puse în vânzare de către cei de la FCSB în mediul online, iar de joi biletele au putut fi achiziționate și de la Arena Națională.
În plus, cei de la Dinamo au primit 8.000 de bilete, urmând a ocupa o peluză întreagă, iar potrivit GSP, dintre acestea s-ar fi vândut deja aproape 7.000 de bilete. În total la meciul din Liga 1 sunt așteptați circa 35.000 de spectatori, conform declarațiilor făcute de reprezentanții suporterilor roș-albaștri.
Echipele probabile în FCSB - Dinamo
FCSB:
 • Vlad - Creţu, Cristea, Vinicius, Radunovic - Ov. Popescu, Oaidă, Olaru – Cordea, Keşeru, Oct. Popescu
Dinamo:
 • Eșanu - A. Radu, Giafer, R. Grigore, St. Filip - C. Matei, Răuță, Bani - Torje, Ivanovski, Sorescu
FCSB - Dinamo se joacă de la 21:00 și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12