Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile cluburilor din întreaga lume, iar unul dintre efectele produse se va resimți în contextul perioadei de mercato. FIFA a anunțat astăzi, prin intermediul directorului său juridic, cum va fi abordată perioada din vară, ținând cont că sezonul curent se va prelungi, iar mulți jucători se află pe final de contract.
Mai multor jucători din Europa le vor expira contractele pe 30 iunie, însă campionatele se vor întinde, cel mai probabil, după data respectivă. În acest sens, Emilio Garcia Silvero, directorul juridic FIFA, a anunțat că "forul suprem nu va putea prelungi contractele fotbaliștilor aflați în situația respectivă și, în același timp, nu va permite realizarea transferurilor începând cu 1 iulie".
Aceste reguli vor fi aplicate pentru "a evita situația în care un jucător dintr-un anumit campionat își va încheia pe 30 iunie contractul cu echipa actuală, iar apoi se va transfera la o formație dintr-o ligă aflată la rândul ei în plină desfășurare". Într-o astfel de situație s-ar fi putut afla foarte mulți jucători, printre care Willian, Vertonghen, Ziyech și Diego Costa.
Bundesliga
"Încă n-am vorbit cu Zlatan". Cum ar putea avea loc prima întâlnire dintre Haaland și Ibrahimovic
12/04/2020 LA 17:17

Ce trebuie să facă cluburile și jucătorii

Prin urmare, există 2 variante pentru un jucător aflat pe final de contract: fie clubul actual îi oferă prelungirea înțelegerii, fie pleacă pe 30 iunie și rămâne liber de contract până la următoarea fereastră de transferuri, când viitoarea sa echipă va putea finaliza înțelegerea.
"Vor exista mai multe perioade de transferuri. Totul depinde de încheierea și debutul fiecărui campionat. Contează foarte mult ca ferestrele să se închidă exact înaintea debutului fiecărui campionat. Acestea nu trebuie să coincidă în niciun caz.", a mai explicat Silvero.
În aceeași situație se află și jucătorii împrumutați: "pe 30 iunie aceștia vor putea reveni la clubul-mamă, însă nu vor avea drept de joc până nu se încheie sezonul curent".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 6 ORE
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
ACUM 7 ORE