După ce finlandezii au avut marile ocazii ale începutului de joc, România a fost cea care a marcat. În minutul 20 Darius Olaru a deschis scorul pentru tricolori după o acțiune personală prin care a trecut fără probleme de apărarea adversă și a marcat primul gol al tricolorilor.
Doar trei minute mai târziu însă finlandezii au egalat printr-un șut superb al lui Soisalo. Portarul Vlad nu a avut cea mai bună poziționare însă șutul a fost unul extrem de dificil de scos.
Partida a continuat în mare parte în același ritm iar prima parte a reprizei secunde a fost din nou dominată de gazde. Cu toate acestea, pentru a se respecta scenariul primei părți, România a înscris în minutul 57 după un lob de excepție al lui Valentin Mihăilă. Cu șase minute înainte de final, Ciobanu a șutat impecabil și a asigurat cele trei puncte la debutul lui Adrian Mutu.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44

Finlanda - România 1-3 LIVETEXT

Min 84. GOOOOOOL ROMÂNIA! Înscrie și Ciobanu iar victoria pare asigură în acest moment pentru tricolori.
Min 57. GOOOOOL ROMÂNIA! Mihăilă înscrie un gol superb. Lobul jucătorului Craiovei readuce tricolorii în avantaj. Din nou după o perioadă mai slabă de joc, reușim să marcăm.
Min 50. Finlanda controlează în continuare partida, tricolorii nu reușesc să fie periculoși. Mai mult, cedăm mult prea multe faze fixe, momente în care nordicii sunt periculoși.
Min 23. GOL FINLANDA! Gazdele înscriu după un șut superb, Vlad nu a avut cea mai bună poziționare iar avantajul tricolorilor a durat, din păcate, doar trei minute.
Min 20. GOOOOOL ROMÂNIA! Darius Olaru înscrie după o acțiune personală minunată și iată că ocaziile finlandezilor s-au răzbunat!
Min 13. O nouă ocazie uriașă pentru finlandezi! Aceștia au lovit bara, momente grele pentru România.
Min 12. Un început mai bun al finlandezilor, România nu reușește deocamdată să pună probleme. Nordicii au fost periculoși la primul corner al partidei, dar intervenția lui Andrei Vlad a fost decisivă. Vlad nu a primit niciun gol în acest sezon la FCSB și își continuă forma excelentă.
Min 1. A început partida!

Echipa de start trimisă de Adrian Mutu

România U21: 1. A. Vlad – 19. Haruț, 4. Pașcanu, 6. Ghiță (Cpt.), 2. Boboc – 22. D. Olaru, 14. M. Marin, 20. Ciobanu – 10. Man, 9. Ganea, 7. Mihăilă
Selecționer: Adrian Mutu. Rezerve: 12. Axinte, 5. Itu, 8. Moruțan, 13. Mățan, 15. Drăgușin, 16. Opruț, 17. Cîmpanu, 18. Rațiu, 21. Costache.
Au rămas în afara lotului: H. Moldovan, Chindriș (suspendat), Casap și Petrila.

Preview Finlanda - România

În turul disputat la Voluntari, echipa României antrenată atunci de Rădoi s-a impus cu 4-1, meci în care finlandezii au deschis scorul în minutul 3, dar apoi totul a curs într-o singură direcție. V.Mihăilă a reușit un hattrick, care pe lângă un autogol al oaspeților a adus cele 3 puncte pentru "tricolorii mici".
Situația în grupă nu e tocmai roz pentru noi, de aceea 3 puncte sunt vitale în partida din Finlanda din această seară. La jumătatea campaniei, România are 10 puncte, cu 5 mai puține decât Danemarca, care are doar victorii pe linie în aceste preliminarii.
Totuși, se poate ajunge la turneul final și de pe locul secund. UEFA a decis să mărească numărul formațiilor participante la Campionatul European de Tineret de la 8 la 16, astfel că pe lângă gazdele Ungaria și Slovenia se vor mai califica 14 echipe: câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele 5 echipe cu cel mai bun punctaj de pe locurile 2 din fiecare grupă.
În acest moment, România stă destul de bine în clasamentul echipelor de pe locul 2, având 10 punte, dar o înfrângere în Finlanda i-ar aduce pe nordici la egalitate cu noi în grupă și situația s-ar putea complica. Evident, o victorie ne-ar asigura în proporție mare locul 2 la finalul campaniei și am putea spera în continuare chiar la prima poziție, cu condiția să învingem Danemarca pe teren propriu, iar apoi să sperăm că danezii vor mai face și alți pași greșiți.

Finlanda U21-România U21. Scandinavii vor revanșa

Deși elevii lui Adrian Mutu nu se gândesc decât la victorie, meciul nu va fi unul deloc ușor. Finlandezii nu au uitat înfrângerea drastică din tur și vor revanșa în partida din această seară, mai ales că o victorie le-ar menține speranțele de calificare la turneul final, o performanță pe care fotbalul finlandez nici nu o visa.
Antrenorul Finlandei, Juha Malinen, recunoaște superioritatea valorică a României, dar speră că elevii săi vor face un meci bun: "La acest nivel de vârstă, România se află printre echipele de top ale Europei. În meciul anterior împotriva lor am pierdut 1-4, un rezultat cam aspru. Am pierdut duelurile în unele părți ale terenului, iar România a profitat și s-a desprins. Suntem pregătiți de această dată pentru un meci mai bun."
În tabăra noastră Adrian Mutu a declarat: "L-am cerut băieților doar două lucruri: să se dăruiască sută la sută și să se bucure de fotbal. În joc nu e doar viitorul acestei echipe, ci și viitorul lor."
https://i.eurosport.com/2020/09/04/2879399.jpg

Lotul României U21 pentru meciurile cu Finlanda și Malta, din preliminariile EURO 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Horațiu Moldovan (UTA Arad)
Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Andrei Rațiu (ADO Den Haag), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt)
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa), Carlo Casap (FC Viitorul), Cătălin Itu (CFR Cluj), Olimpiu Moruțan (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj)
Atacanți: George Cîmpanu (FC Botoșani), George Ganea (FC Viitorul)

Programul în grupa României U21:

  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
Meciul din această seară va fi arbitrat de o brigadă din Grecia condusă la centru de Anastasios Papapetrou, ajutat la cele 2 margini de Tryfon Petropoulos și Iordanis Aptosoglou.
Finlanda U21-România U21 se va disputa la Turku, fără spectatori, cu începere de la ora 19:00, iar meciul va putea fi urmărit în format livetext pe Eurosport.ro.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35
Romanian Liga I
FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu
06/11/2022 LA 20:58