Gareth Southgate a anunțat azi lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Islanda și Danemarca, din Liga Națiunilor. Selecționerul naționalei Angliei îl inclusese printre cei 24 de fotbaliști și pe Harry Maguire, căpitanul lui Manchester United, însă a revenit mai apoi asupra deciziei și a retras convocarea. Maguire s-a aflat în centrul atenției în presa britanică, în ultimele zile, după ce a fost implicat într-un scandal uriaș în Grecia.
Cel mai scump fundaș din istorie a fost arestat vineri dimineață pe Insula Mykonos, după o altercație cu alți englezi și cu poliția. Azi, fundașul lui Manchester United și-a aflat pedeapsa. Harry Maguire a fost găsit vinovat pentru ultraj, rezisența în fața forțelor de ordine și încercări repetate de dare de mită, în urma scandalului de pe insula Mykonos. Acesta din urmă a primit 21 de luni cu suspendare!

Gareth Southgate a renunțat la convocarea lui Harry Maguire

Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
Fundașul de 27 de ani, cotat la 56 milioane de euro de transfermarkt.com, a bifat până acum 26 de selecții, reușind să înscrie și un gol. Southgate a vorbit azi despre convocarea lui Maguire la Naționala Angliei, spunând că își arată întru totul susținerea pentru fundașul lui Manchester United. Susținerea nu a durat prea mult timp, asta pentru că între timp, Maguire a aflat sentința și a devenit o persona non grata în presa din toată lumea.
Southgate se va baza în defensivă pe Joe Gomez (Liverpool), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) și Kieran Trippier (Atletico Madrid). De asemenea, din lotul lui Manchester United au mai fost selecționați Dean Henderson, Mason Greenwood și Marcus Rashford. Naționala Albionului se află în grupa din Liga Națiunilor alături de Islanda, Danemarca și Belgia. Primul meci va fi în deplasare, în Islanda, pe 5 septembrie. Apoi, trupa lui Gareth Southgate se va deplasa în Danemarca, pe 8 septembrie.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Maguire, făcut praf după bucuria de la golul cu Albania: "Credea că le-a închis gura? Penibil"
13/11/2021 LA 07:20
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03