Din 2010, de când ţara arabă a câştigat competiţia pentru a fi gazda World Cup, zeci de mii de muncitori au migrat către Qatar. Dintre aceştia, mai mult de 6.500 au murit pe şantierele construcţiilor pentru competiţia ce va avea loc la anul. India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka sunt ţările cu cele mai multe victime.

Norvegia, împotriva exploatării muncitorilor, în Qatar

Norvegia e prima ţară din Europa care ia atitudine faţă de ce se întâmplă în Zona Golfului, în actualele preliminarii ale Mondialului atrăgând atenţia printr-un gest făcut la intonarea imnurilor. Aşa s-a întâmplat şi în disputa de azi, contra Turciei. Pe lângă palma ridicată, nordicii au îmbrăcat tricouri speciale, cu mesaje pentru susţinerea drepturilor omului.
Romanian Liga I
Dusan Uhrin, ferm înainte de returul barajului cu U Cluj! "Situația clubului nu este prea bună!"
ACUM O ORĂ
Clubul norvegian Tromso a cerut anterior boicotarea turneului, iar săptămâna trecută selecționerul norvegian a dezvăluit că jucătorii săi iau în calcul această variantă.
"Unii dintre ei vor să vorbească despre boicotarea Mondialului din Qatar. Dacă vor decide să ia poziție și să refuze participarea, hotărârea lor va fi respectată. E important să dezbatem această temă. În primul rând, Qatar nu trebuia să obțină dreptul de a găzdui Cupa Mondială", a declarat Ståle Solbakken în presa norvegiană.
Cei de la Tromso transmiteau anterior un mesaj clar: "Nu trebuie să acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități".
Fotbal
Omrani, eroare impardonabilă! Motivul pentru care ratează prima convocare la naționala Algeriei
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 2 ORE