Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România – Belarus 5-3 LIVETEXT. Bielorușii au revenit în repriza a doua

Irina Aldea

Actualizat 11/11/2020 la 20:53 GMT+2

România va disputa în această seară, de la ora 19.00, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, un meci amical împotriva reprezentativei Belarusului. Partida va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.

Romania

Credit imagine: Getty Images

România - Belarus 5-3 LIVETEXT

Min 83. Bielorușii au redus din diferență însă ulterior au ratat o lovitură de la 11 metri. Jocul naționalei a avut de suferit după efectuarea schimbărilor de către Rădoi.
Min 62. GOL BELARUS! Oaspeții au redus din diferență după o fază fixă.
Min 54. GOOOL ROMÂNIA! După un șut puternic al lui Tănase, portarul advers respinge în față iar Nedelcearu este la locul potrivit pentru a reuși dubla!
Min 44. GOOOOL ROMÂNIA! George Pușcaș a marcat și el după pasa decisivă a lui Nedelcearu!
Min 30. GOOOOL ROMÂNIA! Ionuț Nedelcearu înscrie și el pentru prima oară la națională! Mogoș a dat și el prima pasă decisivă pentru tricolori.
Min 20. GOOOOL ROMÂNIA! Răzvan Marin dublează avantajul din penalty!
Min 16. Un început bun de meci pentru România, care a controlat meciul până acum.
Min 10. GOOOOOL ROMÂNIA! Mitrea a înscris chiar la debutul la națională!
Min 1. A început meciul de la Ploiești!
Echipa de start a României:
16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. Marin, 8. Nistor, 11 Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Tănase.
Belarus: Chichkan – Polyakov, Naumov, Bordachev, Pechenin – Ebong, Maevkiy, Khachaturyan, Bakhar – Kendysh, Laptev

Preview

Naționala României nu traversează cea mai bună perioadă în ceea ce privește rezultatele obținute. Tricolorii au fost învinși în semifinalele barajului pentru Euro de către Islanda cu scorul de 2-1, după ce Gylfi Sigurdsson a punctat de două ori în poarta lui Tătărușanu. Înfrângerea în fața islandezilor a fost prima dintr-o serie neagră de 3 eșecuri consecutive suferite de elevii lui Rădoi, care au pierdut ulterior 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria.
În această seară, Mirel Rădoi va încerca să facă ultimele reglaje înainte de duelul cu Norvegia, tricolorii duelându-se miercuri, într-un meci amical, cu naționala Belarusului. Confruntarea va avea loc la Ploiești, pe "Ilie Oană", urmând să fie transmisă de la ora 19.00 în format live text pe eurosport.ro.

România – Belarus, LIVE TEXT pe eurosport.ro | Mirel Rădoi, înainte de meciul cu Belarus

"Încercăm să integrăm pe toată lumea. Indiferent de rezultate, atmosfera trebuie să fie una bună. Încercăm să scoatem din orice lucru negativ o părticică pozitivă. Dacă vom analiza doar ce s-a greșit, înseamnă că eu și staff-ul meu întâmpinăm o mare problemă. Trebuie să le prezentăm jucătorilor și nume pozitive. Principiile vor fi la fel", a spus Mirel Rădoi înaintea confruntării din seara aceasta.
Mirel Rădoi e decis să renunțe la națională
Întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă nu va vedea o creştere în jocul echipei, Rădoi a răspuns: "Nu ştiu, o analiză vom avea în noiembrie. În momentul de faţă nu mă gândesc, am venit cu gândul să facem ceva pozitiv, chiar dacă la nivel de rezultate nu am reuşit. Sper să reuşim prin prisma jocului şi să construim o mentalitate la nivel de echipă naţională ca indiferent de adversar să nu mai avem momentele acelea de panică. Mai departe, eu nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez".

România – Belarus, LIVE TEXT pe eurosport.ro | Ce spune selecționerul Belarusului

"Suntem bucuroşi că putem juca împotriva unui adversar puternic, având o istorie fotbalistică atât de bogată. Singura problemă pe care am întâmpinat-o în pregătirea acestui joc a fost că trei din jucătorii noştri de bază au primit rezultate pozitive la testarea Covid-19 premergătoare perioadei de cantonament. Nu e o scuză, e un fapt.
Există similitudini între echipele noastre, ambele au pierdut semifinala barajului pentru EURO şi ambele au ca selecţioneri foştii antrenori de la nivel U21. În aceste condiţii, se impune o reconstrucţie, există oportunitatea şi imperativul de a promova jucători tineri care să se integreze alături de cei experimentaţi", a adăugat el" - Mihail Marhel, selecționer al Belarusului.

România – Belarus, LIVE TEXT pe eurosport.ro | UNDE SE REGĂSESC ADVERSARII

La fel ca în cazul naționalei lui Rădoi, bielorușii au fost și ei învinși în semifinalele barajului pentru Campionatul European. Belarus a cedat cu 1-0 în deplasarea de pe terenul reprezentativei Georgiei. Ulterior, Belarus a înregistrat două rezultate pozitive: 2-2 pe terenul Lituaniei și 2-0 acasă cu Kazakhstan.
Romania
Ultimul meci dintre Belarus și România a avut loc în urmă cu nouă ani și s-a jucat în cadrul campaniei de calificare pentru Euro 2012. Tricolorii au reușit atunci doar o remiză contra Belarusului, 2-2 după ce au fost egalați pe finalul meciului. A fost printre primele partide disputate pe Arena Națională iar Adrian Mutu, actualul selecționer al naționalei de tineret, a reușit atunci să puncteze de două ori în poarta bielorușilor. În ierarhia FIFA, Belarus ocupă poziția 90 și are “vecine de clasament” reprezentative precum Israel, Zambia, Liban sau Madagascar. În comparație, România este pe locul 44 în ierarhia mondială, fiind depășită de Norvegia și Australia, și urmată de Scoția și Cehia.
România și Belarus s-au întâlnit de cinci ori de-a lungul istoriei iar tricolorii se află la conducere în înfruntările directe: 3 victorii ale românilor și 2 rezultate de egalitate au fost înregistrate între cele două reprezentative.

România – Belarus, LIVE TEXT pe eurosport.ro | Cum arată echipele probabile

  • România: Tătărușanu - Crețu, Nedelcearu, I. Cristea, Camora - Bicfalvi, R. Marin, Maxim - Man, Alibec, Florin Tănase. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Rezerve: Lazar, Bălgrădean, Mogoș, Cr. Manea, B. Mitrea, Toșca, Țâru, C. Ganea, Albu, Nistor, Al. Băluță, G. Pușcaș
  • Belarus: Hatkevici - Zolotov, Poliakov, Naumov, Bordacev - Bahar, Ebong, Iablonskîi, Klimovici - Haciaturian, Lisakovici. Selecționer: Mihail Marhel
  • Rezerve: Gutor, Iuzepciuk, Sacivko, Begunov, Pavloveț, Piacenin, Stasevici, Maevski, Kendiș, Podstrelov, Lapțev, Skaviș
  • Stadion: "Ilie Oană" din Ploiești
  • Arbitru: Gheorghi Kabakov / Asistenți: Martin Margaritov, Dian Valkov (toți din Bulgaria). Marcel Bârsan este al patrulea oficial.

România – Belarus, LIVE TEXT pe eurosport.ro | Partidele României în noiembrie:

  • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploieşti
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21:45, “Arena Naţională” Bucureşti
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo