Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, primele concluzii după eșecul cu Slovenia: "Mergem înainte cu putere"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/11/2022 la 21:23 GMT+2

Echipa națională de fotbal a României a cedat în primul amical al acestei săptămâni, scor 1-2, în fața selecționatei din Slovenia, într-o partidă care a avut loc pe Cluj Arena. Edi Iordănescu a tras primele concluzii la finalul jocului în care echipa sa, cu mulți jucători tineri, s-a ridicat la nivelul duelului abia în repriza secundă.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Echipa națională de fotbal a României s-a reunit pentru două partide de verificare, Slovenia și Moldova fiind adversarele tricolorilor în cele ce reprezintă ultimele teste înaintea startului în preliminariile Campionatului European din 2024.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
România a cedat în prima confruntare, cea cu Slovenia, scor 1-2, la capătul unui joc în care tricolorii, cu multe absențe în lot, au dat semne de revenire abia în repriza secundă.
Primul act le-a aparținut categoric vizitatorilor, care în decurs de șase minute au marcat de două ori în poarta debutantului Horațiu Moldovan. Mai întâi, în minutul 26, a punctat Sesko, portarul Rapidului nemaiputând interveni în ciuda faptului că plonjase spectaculos.
Slovenii și-au mărit ecartul în minutul 32, Sporar dublând avantajul cu un șut la colțul lung.
România a punctat și ea o dată în meciul de pe Cluj Arena, Drăguș fiind cel care l-a învins pe Oblak în minutul 64 al duelului.
La finalul acestei întâlniri, Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative, a trasat primele concluzii și nu s-a ferit în a declarat că băieții săi ar fi putut scoate cel puțin un egal la capătul duelului.
CITEȘTE ȘI:

Iordănescu rămâne optimist după eșecul cu Slovenia

Primul test al tricolorilor care a avut loc în luna noiembrie s-a terminat cu înfrângere pentru selecționata noastră, care a cedat la un gol diferență în confruntarea cu Slovenia.
Edi Iordănescu rămâne optimist după acest rezultat, întrucât știe că nu s-a putut baza pe mai mulți fotbaliști care au ieșit din circuit, unii nelăsați să vină la lot sau alții accidentați pe ultima sută de metri.
"Rezultatul nu a fost unul pozitiv, cu toate că l-am dorit foarte mult și am arătat asta în multe momente. Dar testul a fost foarte bun, pentru mine. Mă bucur că am avut posibilitatea să debutăm jucători. Și nu e ușor să faci asta cu o națională de calibru.
Au venit în componență completă și dacă ne uităm la rezultatele lor... Eram în gardă, ne-am așteptat la asta. Hai s-o luăm în ordine. În prima repriză am fost timorați, s-a văzut că ne căutăm și că nu avem chimie de joc. Au fost două echipe pe teren: una care avea chimie și cealaltă care își căuta chimia. Cu toate astea, am avut prima ocazie, am avut o bară. Din păcate, două faze ne-au adus în dezavantaj.
Dar, în repriza a doua, s-a văzut altceva. Alt curaj. Am schimbat structura de joc. Am reușit, astfel, să creăm ocazii. Am marcat un gol și puteam să luăm cel puțin un egal. Dacă marcam undeva în minutul 80, puteam câștiga și jocul.
Schimbarea la pauză a impactat imediat. A avut o bară (n.r. Olimpiu Moruțan). Accentul a fost pus pe două lucruri. În primul rând, o parte motivațională. Și o parte tactică, mă bucur că echipa a reușit s-o pună în practică. Mă bucur că am reușit să mergem peste adversar.
O știam de ieri (n.r. starea gazonului). Nu a fost tipul de gazon care să ne reprezinte. Ați văzut că și noi și adversarul cu greu ne-am păstrat echilibrul. Gazonul merge în plan secund în momentul de față.
Dacă ne uităm pe lot și pe context... Adversarul a venit cu un lot complet, iar noi am venit cu jucători tineri. Dar ne-am asumat asta. Obiectivul rămânea rezultatul pozitiv. Pentru mine contează jocul cu Moldova mai mult.
Trebuie să tragem linie, vom analiza. Ne vom uita la jucători, la oboseală, la eventuale probleme medicale. Mergem și căutăm un rezultat pozitiv. Îl vom găsi. Trebuie să avem curaj.
Am căutat confruntarea cu un adversar care ne pune în dificultate. Mergem înainte cu putere", a declarat Iordănescu după fluierul final.

Denis Drăguș, după primul gol marcat la echipa națională

Reușita de la Cluj a fost prima pentru Denis Drăguș sub tricolor, acesta izbutind să îl învingă pe Jan Oblak, goalkeeper-ul celor de la Atletico Madrid.
"Cred că prima repriză nu am avut destul de mult curaj, cred că asta ne-a lipsit. În a doua repriză s-a văzut că am avut încredere în noi, am avut ocazii, i-am dominat clar. Puteam chiar să câștigăm. Cred că trebuie să ne uităm la repriza a doua și așa să intrăm de la început.
Mă bucur, orice reușită la națională înseamnă mult, mă bucur că am reușit să dau primul gol. Sper ca pe viitor, cu reușitele mele, să luăm puncte și să ne calificăm la turnee finale. Eu când intru în teren vreau să dau totul și cred că în seara asta am dat totul. Sper să o țin tot așa. Când vin la echipa națională, sper ca tot grupul să fie apt.
Trebuie să luăm fiecare meci ca pe un mod de a crea o familie, un grup unit. Cred că ați văzut că sunt foarte mulți jucători tineri. Eu sper să jucăm din ce în ce mai bine, să fim pregătiți când începe campania", a declarat Denis Drăguș, după meciul cu Slovenia.
Pentru România urmează acum al doilea meci amical, cu reprezentativa din Republica Moldova, partidă care va avea loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, la Chișinău.

România - Slovenia 1-2

  • România (4-3-3): H. Moldovan - Cr. Manea, Burcă, Nedelcearu, Vătăjelu - R. Marin, M. Marin, Cicâldău - Cordea, Pușcaș, Drăguș. Rezerve: Târnovanu, M. Popa - Opruț, Băluță, Ștefănescu, Petrila, Pantea, Ad. Rus, Paraschiv, Olaru, Moruțan, Drăgușin, Sefer, Păun, Boloca. Selecționer: Edi Iordănescu (44 de ani)
  • Slovenia (4-4-2): Oblak - Stojanovic, Blazic, Bijol, Balkovec - Lovric, Cerin, Kurtic, Verbic - Sesko, Sporar. Rezerve: Vidovsek, Vekic - Karnicnik, Stankovic, Elsnik, Zajc, Horvat, Mevlja, Vombergar, Zahovic, Brekalo, Sikosek. Selecționer: Matjaz Kek (61 de ani)

LOTUL CONVOCAT DE IORDĂNESCU JR. PENTRU CELE DOUĂ MECIURI AMICALE

Inițial, selecționerul Edi Iordănescu a decis să se bazeze pe un lot de 26 de jucători, dintre care 3 portari, 8 fundași, 12 mijlocași și 3 atacanți, însă planurile i-au fost date puțin peste cap, din pricina accidentărilor survenite. Iată lista convocărilor anunțată prima dată de Iordănescu:
  • Portari: Horațiu Moldovan (Rapid București), Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari);
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Alexandru Pantea (FCSB), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Genoa), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Raul Opruț (FC Hermannstadt);
  • Mijlocași: Darius Olaru (FCSB), Daniel Boloca (Frosinone), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Nicolae Păun (Sepsi OSK), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Al Ittihad Kalba), Andrei Cordea (FCSB), Olimpiu Moruțan (Pisa), Antonio Sefer (Rapid București), Denis Drăguș (Standard Liege), Claudiu Petrila (CFR Cluj);
  • Atacanți: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanța), Florin Tănase (Al Jazira).
Ulterior, 3 fotbaliști au fost înlocuiți, din motive medicale. Florin Tănase s-a accidentat la Al Jazira și a fost înlocuit de Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt), Nicușor Bancu va lipsi între 4 și 6 luni după derby-ul cu Rapid și a fost înlocuit cu Bogdan Vătăjelu, iar Denis Alibec, care a acuzat o problemă musculară după ce s-a alăturat lotului, a fost înlocuit cu Marius Ștefănescu (Sepsi OSK).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din AppStore sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo