Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Xavi după eșecul istoric al Barcelonei cu Rayo Vallecano! "E o situație grea"

Bianca Dumitru

Publicat 25/04/2022 la 10:46 GMT+3

Barcelona a fost învinsă duminică seară, scor 0-1, în restanța cu Rayo Vallecano, catalanii ajungând la 3 înfrângeri consecutive pe teren propriu pentru prima dată în istorie. După meci, Xavi a încercat să-și mențină jucătorii motivați și concentrați pentru ultimele 5 etape ale sezonului.

Xavi se lamenta en el duelo ante el Rayo Vallecano

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a pierdut cu scorul de 0-1 restanța cu Rayo Vallecano, disputată duminică seară. Catalanii au ajuns, astfel, la 3 înfrângeri consecutive pe teren propriu, această contraperformanță fiind unică în istoria clubului blaugrana.
Echipa lui Xavi era favorită în duelul contând pentru a 21-a etapă din La Liga, Rayo Vallecano fiind lipsită de griji în clasament și având handicapul de nu se fi impus pe terenul Barcelonei din 2000.
Partida a început, însă, cum nu se putea mai rău pentru gazde, Garcia deschizând scorul din pasa lui Palazon, în minutul 7. Catalanii au părut că pot reveni în joc, controlând total partida, dar ocaziile foarte clare au lipsit de la poarta lui Dimitrievski.
Barcelona a etalat un joc lent și, deși puțini ar fi anticipat, nu a reușit nici măcar să egaleze, acesta fiind primul sezon din istoria clubului în care formația blaugrana a pierdut atât în tur, cât și în retur, într-o ediție de La Liga, în fața celor de la Rayo Vallecano.
Citește și:

Reacția lui Xavi după eșecul istoric al Barcelonei din La Liga

La finalul partidei, antrenorul catalanilor a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat Barcelona în ultimele luni și a punctat că echipa sa își dorește să obțină calificarea în următorul sezon de Champions League.
De asemenea, Xavi a încercat să-și păstreze jucătorii motivați și concentrați, amintind de meciurile rămase de disputat în actuala stagiune.
"A fost o ocazie de aur pierdută, nu avem de ales decât să continuăm și să ne calificăm în Liga Campionilor. Am pierdut două meciuri acasă pe care trebuia să le câștigăm, împotriva celor de la Cadiz și Rayo Vallecano.
Am ajuns în noiembrie, cu urgențele care erau la club, fotbal, economie, e o situație grea. Nu ne este frică să jucăm. Sunt jocuri complicate, este fotbal, trebuie să ne gândim la meciul cu Mallorca, să ne deconectăm și de la mijlocul săptămânii să ne pregătim pentru acest joc. Au mai rămas cinci finale", a declarat Xavi, citat de publicația catalană Sport.
În acest moment, Barcelona este pe locul 2 în clasamentul din La Liga, având 63 de puncte și fiind la egalitate cu Sevilla, ocupanta locului 3. Până la finalul acestui sezon, echipa lui Xavi le mai are de înfruntat pe Mallorca (acasă), Betis (în deplasare), Celta Vigo (acasă), Getafe (în deplasare) și Villarreal (acasă).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo