Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arbitrul salvator! Del Cerro Grande a oprit meciul Cadiz - Barcelona și a permis îngrijiri medicale pentru un fan

Ion Alexandru

Actualizat 11/09/2022 la 08:01 GMT+3

Din arbitru în salvator la meciul Cadiz - Barcelona din La Liga! Arbitrul Del Cerro Grande și-a dat seama că se întâmplă ceva în tribune și a mobilizat pe toată lumea pentru a salva viața spectatorului.

Cadiz Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Cadiz - Barcelona a fost mai mult decât un merci de fotbal, iar rezultatul final a trecut în plan secund. Partida se petrecea normal la Nuevo Mirandilla când, în minutul 82 Del Cerro Grande a observat că se întâmplă ceva în tribune. Fanii au alertat cu privire la o urgență medicală, iar arbitrul a întrerupt rapid partida. Această decizie a fost esențială pentru ca toată lumea să se mobilizeze cu unicul obiectiv de a salva viața spectatorului, care a fost secunde bune fără puls. Barcelona i-a adus un defibrilator portarului Ledesma pentru a-l arunca de urgență în tribune.
Medicii și-au făcut apariția la fața locului și au ajuns la timp pentru a evita o tragedie. Mai bine de o jumătate de oră a fost liniște în Nuevo Mirandilla, jucători care se rugau pe teren. Arbitrul a trimis jucătorii la vestiare așteptând să ajungă vești bune din tribune.
Și așa a fost. Spectatorul a putut fi scos pe targă, iar partida s-a reluat cu imaginea lui Ansu Fati cerându-și scuze fanilor lui Cádiz după ce a marcat al treilea gol.
Ansu Fati, Cadiz - Barcelona
Cele trei puncte au mers la Barcelona după o victorie facilă cu 4-0, dar meciul a fost marcat de acest moment emomționant. Sentimentul că o viață a fost salvată în Nuevo Mirandilla a fost un succes împărtășit de toți cei prezenți pe teren și în tribune la Cadiz.

Suporterul a fost internat de urgență

Cadiz a emis un comunicat prin care mulțumește colaborării oferite: "Protocolul stabilit cu Crucea Roșie a devenit rapid operațional, asistând un bărbat în stop cardiac. Una dintre echipele medicale s-a deplasat în tribune cu un defribilator, începând resuscitarea. În același timp, FC Barcelona a oferit un al doilea defibrilator în cazul în care utilizarea sa a fost necesară, fiind mutat în zonă chiar de către jucători. Resuscitarea a fost pozitivă după câteva minute, suporterul fiind transferat la ATI-ul Spitalului Puerta del Mar, unde rămâne internat"

Barcelona lui Xavi, lider în La Liga

Succesul cu 4-0 în fața lui Cadiz a urcat echipa lui Xavi pe primul loc în La Liga. Catalanii au cel mai eficient atac, cu 15 goluri în primele 5 etape, dar pot pierde prima poziție dacă Real Madrid învinge astăzi, de la ora 15, pe Mallorca. Lewandowski a marcat și la Cadiz și este cel mai bun marcator din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo