Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a făcut demersurile pentru un transfer aproape inexplicabil! Presa catalană anunță pe cine vrea Xavi

Nicu Savin

Publicat 11/01/2023 la 18:31 GMT+2

FC Barcelona nu va face transferuri spectaculoase în această perioadă de mercato pentru că situația financiară nu-i permite, dar presa catalană anunță că șefii clubului au întrebat la Liga Spaniolă în ce condiții l-ar putea readuce la echipă pe Pierre Aymeric Aubameyang, jucător cedat la Chelsea acum câteva luni.

Xavi Hernández, en el partido ante Inter en el Camp Nou

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona are un lot extrem de valoros și oficialii au anunțat că în această iarnă nu vor avea loc achiziții, asta și pentru că bugetul salarial nu permite acest lucru. Totuși, catalanii ar putea perfecta o mutare extrem de interesantă și în același timp greu de explicat.
Sport.es anunță că șefii Xavi și-l dorește înapoi pe Pierre Aymeric Aubameyang, cedat la Chelsea înaintea acestei stagiuni pentru 12 milioane de €. Oficialii clubului s-ar fi interesat la Liga Spaniolă în ce condiții ar putea fi înregistrat contractul gabonezului, în contextul în care situația la zi a bugetului salarial este la limită. Conform regulilor FIFA, Aubameyang nu poiate juca la un alt club în afară de Chelsea sau Barcelona în acest sezon. Catalanii ar vrea să-l ia înapoi, dar numai fără să plătească o sumă de transfer, o variantă deloc exclusă, deoarece atacantul nu se află printre preferații lui Potter și Chelsea ar putea renunța la el pentru a scăpa de salariul său.

FC Barcelona vrea să-l readucă pe Aubameyang

Sursa citată notează că revenirea lui Aubameyang s-ar putea produce numai dacă un alt jucător cu salariu consistent va pleca. Cei vizați sunt Memphis Depay sau Franck Kessie, doi fotbaliști pe care Xavi s-a bazat foarte puțin și de care antrenorul s-ar putea lipsi. Olandezul are mai multe oferte, ultima dintre ele de la Atletico Madrid și fiind în ultimele 6 luni de contract ar putea alege să plece acum de pe Camp Nou pentru a juca mai mult.
Revenirea lui Aubameyang la Barcelona pare oarecum ciudată, dar există o oarecare explicație. Atacantul de 33 de ani a fost apreciat de Xavi, dar catalanii au fost nevoiți să-l sacrifice în vara trecută pentru a putea înregistra alți jucători transferați. Managerul și-ar fi dorit rămânerea lui Aubameyang și plecarea lui Depay, dar olandezul nu a vrut să renunțe la salariul său și a preferat să rămână, deși știa că nu va juca aproape deloc.
În cele 6 luni petrecute la Barcelona, între ianuarie și iunie 2022, Aubameyang a marcat 13 goluri în 24 de partide. Revenirea în Premier League nu i-a priit deloc gabonezului, care a punctat doar de 3 ori pentru Chelsea, în 16 partide jucate în acest sezon. Londonezii nu ar spune nu unei despărțire de atacant, mai ales că au perfectat deja împrumutul lui Joao Felix și sunt interesați de aducerea unor alți jucători de atac. Așadar, Aubameyang este la un pas de o revenire la Barcelona, una care era imposibil de imaginat acum câteva luni.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo