Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola știe că Messi "va face imposibilul să se întoarcă la Barcelona". Declarația fostului antrenor al lui Leo

Andrei Nicolae

Actualizat 10/05/2023 la 22:40 GMT+3

Viitorul lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain este incert, iar sud-americanul nu știe încotro se va îndrepta la finalul acestui sezon. Pep Guardiola, unul dintre primii antrenori ai lui Leo de la Barcelona, crede că argentinianul va reveni pe Camp Nou la un moment dat pentru a-și lua rămas bun așa cum trebuie de la suporterii catalani.

Lionel Messi și Pep Guardiola la Barcelona

Credit imagine: Imago

Messi nu știe dacă va mai continua la PSG de la anul, iar sud-americanul este așteptat cu brațele deschise de suporterii catalani înapoi la Barcelona. O eventuală mutare a decarului înapoi pe Camp Nou nu este atât de ușor de realizat, din cauza problemelor financiare ale grupării blaugrana.
Leo este cu toate acestea legat de tot ce înseamnă Barcelona, devenind simbolul acelei echipe de-a lungul anilor. Argentinianul a cunoscut probabil cea mai buna perioadă din întreaga sa carieră și implicit și la clubul catalan sub comanda lui Pep Guardiola, alături de care a rămas atașat.
Pep Guardiola a vorbit și el despre o mutare în viitor a lui Messi la Barcelona, iar fostul antrenor al sud-americanului crede că Messi merită să își ia rămas bun așa cum se cuvine și că fotbalistul de 35 de ani va face tot ce îi stă în putință pentru acest lucru, scrie cotidianul Marca. Tehnicianul iberic a acordat un interviu celor de la ESPN în care a vorbit în amănunt despre dorința sa de a-l vedea din nou pe sud-american pe Camp Nou.
Citește și:

Pep: "Messi a ajutat Barcelona să devină mai mare decât când a ajuns el"

Guardiola a avut numai cuvinte de laudă asupra argentinianului, pe care îl consideră un fotbalist care a schimbat Barcelona. De asemenea, Pep a glumind spunând că sud-americanul trebuie să fie concediat așa cum trebuie.
"Este cel mai bun jucător din toate timpurile (n.r. Leo). În ultimele decenii, Barcelona a avut un boom, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără el. Și nu vorbesc despre numere, dar despre incidența din joc, frumusețe, estetică, eficiență, tot.
Nimeni nu s-a așteptat să se termine așa (n.r. plecarea sa de la club din 2021). Știu că președintele Laporta are o stimă pentru Leo și de când a plecat s-a referit la faptul că merită un rămas bun precum personalitatea imensă care este. Leo a ajutat clubul nostru, Barcelona, să devină mai mare decât când a ajuns el. Când o persoană este mare, merită să fie concediată cum trebuie.
(n.r. Sper că) Ziua va veni când voi fi la locul meu și că mă voi putea ridica să îl aplaud și să îl dau afară cum merită Leo", a dezvăluit Pep, citat de Marca.
Pep a cucerit alături de Leo Messi la Barcelona două trofee Champions League, două Campionate Mondiale ale Cluburilor, trei titluri de campion, două Supercupe ale Europei, două Cupe ale Spaniei și trei Supercupe ale Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo