Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inaki Williams a lipsit din echipa lui Bilbao după 251 de meciuri consecutive! Record absolut în Spania

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/01/2023 la 22:55 GMT+2

Inkai Williams a lipsit din echipa lui Athletic Bilabo pentru prima dată după 251 de meciuri. Aceasta este cea mai lungă serie de partide consecutive jucate de orice jucător în campionatul spaniol.

Iñaki Williams (Athletic)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Inaki Williams nu a putut fi prezent pe teren în partida dintre Celta Vigo și Atheltic Bilbao. Atacantul ganez a acuzat o problemă musculară, iar echipa sa a fost învinsă cu 1-0 pe Estadio de Balaidos.
Recordul lui Inaki Williams rămâne așadar la 251 de partide consecutive jucate în La Liga, cea mai lungă serie deținută de un jucător. Fotbalistul a declarat că și-ar fi dorit să atingă borna a 300 de meciuri, însă acesta nu a putut fi recuperat la timp pentru partida cu Celta.
Totul a început în 20 aprilie 2016, când Inaki a jucat prima partidă din această serie. Din acel moment, el a evoluat în toate meciurile de campionate ale lui Bilabo, până în acest weekend, trecând 1174 de zile de la debutul recordului său. Ultima dată când el nu a jucat a fost pe 16 aprilie 2016, într-o partidă cu Malaga.
"S-a încheiat seria incredibilă de partide consecutive disputate de Inaki Williams în La Liga. Din 20 aprilie 2016 până în 22 ianuarie 2023. 251 de partide consecutive", au scris cei de la Bilabo pe pagina de twitter a clubului.
Jucătorii cu cele mai multe meciuri consecutive din La Liga:
  • 1. Inaki Williams -251
  • 2. Juan Antonio Larranag - 202
  • 3. Luis Miguel Arconada - 188
  • 4. Andoni Zubizarreta - 184
  • 5. Alfredo Di Stefano - 171
  • 6. Juan Antonio Ipina - 165
  • 7. Alberto Lopez - 151
  • 8. Juan Antonio Ortega - 150.
Citește și:

Inaki Williams, record de prezențe consecutive în La Liga

Atacantul celor de la Athletic Club Bilbao este deținătorul recordului pentru cea mai lungă perioadă de prezență consecutivă în prima ligă spaniolă, record pe care l-a stabilit în urmă cu aproximativ un an, pe 1 octombrie 2021, într-o partidă cu Alaves.
A bifat atunci meciul consecutiv cu numărul 203 și l-a depășit pe Juan Antonio Larranaga (Real Sociedad), o serie începută în aprilie 2016, când fotbalistul născut în Spania revenise după o accidentare la gleznă.
Fotbalistul crescut de Bilbao a evoluat de 17 ori pentru selecționata U21 a Spaniei, însă are o singură prezență în lotul de seniori al "Furia Roja", în mai 2016, astfel că acesta s-a decis să reprezinte o altă țară.
Părinții săi sunt de origine ghaneză, iar decizia de a reprezenta Ghana a venit luna trecută. Fotbalistul a jucat inclusiv la Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde Ghana a terminat pe ultimul loc o grupă cu Portugalia, Coreea de Sud și Uruguay.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo