Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suporterul care i-a insultat pe Vinicius și Chukwueze, sancționat dur! Ce măsura a luat Mallorca împotriva lui

Bianca Dumitru

Actualizat 21/03/2023 la 21:33 GMT+2

Oficialii clubului RCD Mallorca au decis să-l sancționeze dur pe suporterul care ar fi folosit insulte xenofobe la adresa lui Vinicius Junior și Samu Chukwueze, fotbaliștii celor de la Real Madrid și Villarreal.

Vinícius (Real Madrid) cae dentro del área ante Rajkovic (Mallorca) y Hernández Hernández señala penalti.

Credit imagine: EFE

Comisia de Etică a clubului RCD Mallorca a luat măsuri împotriva suporterului care ar folosit insulte xenofobe la adresa lui Vinicius Junior, atacantul lui Real Madrid, și a lui Samu Chukwueze, fotbalist al celor de la Villarreal.
Mallorca a decis suspendarea abonamentului acestui fan pentru trei ani. Oficialii clubului au transmis printr-un comunicat că sunt "împotriva tuturor manifestărilor xenofobe" și că vor continua "să lucreze activ pentru eradicarea" acestora.
Suporterul va ajunge la începutul lunii aprilie și în fața judecătorilor din Palma, urmând a fi cercetat pentru presupuse insulte la adresa lui Vinicius, în meciul din La Liga, dintre Mallorca și Real Madrid, disputat pe 5 februarie, pe Stadionul Son Moix.
Fotbalistul brazilian va depune și el mărturie, prin videoconferință, în timp ce fanul va trebui să se prezinte în instanță, aflându-se în postura de persoană cercetată pentru o infracțiune motivată de ură.
Tânărul suporter al celor de la Mallorca a mai fost denunțat de La Liga și pentru insulte rasiste la adresa lui Samu Chukwueze, după meciul cu Villarreal, care s-a jucat pe 18 februarie, pe Son Moix.
Citește și:

Vinicius, victima atacurilor rasiste în Spania

Vinicius Jr. a fost în mai multe rânduri victima atacurilor rasiste în La Liga. La finalul lunii ianuarie, înainte de meciul dintre Real Madrid și Atletico, suporterii echipei lui Simeone au fost protagoniștii unui gest controversat agățând de un pod de pe o autostradă din Madrid o păpușă îmbrăcată în tricoul lui Vinicius și un banner cu mesajul: "Madridul o urăște pe Real".
Conform presei din Spania, oficialii clubului rojiblanco au reacționat rapid, condamnând cu fermitate gestul suporterilor, și au precizat că sunt "împotriva oricărui tip de violență și insulte".
Cei de la Atletico Madrid au explicat faptul că nu sunt de acord cu expresiile violente "care modifică rivalitatea sănătoasă dintre cele două galerii din oraș".
În plus, la derby-ul disputat între cele două echipe pe 18 septembrie, la marginea stadionului Civitas Metropolitano, peste o sută de ultras rojiblancos au strigat mesaje rasiste împotriva lui Vinicius.
În plus, brazilianului i s-au adus injurii rasiste atât de către suporterii rivalei Atletico Madrid, cât și de către Pedro Bravo, președintele Asociației Spaniole a Agenților, care l-a criticat pe Vinicius pentru modul în care se bucură după ce marchează.
Oficialul i-a atras atenția starului de la Real Madrid într-un mod ciudat, spunând că "trebuie să-i respecte pe ceilalți fotbaliști, nu să facă pe maimuța" după ce marchează: "Dacă vrei să dansezi samba, te duci la Carnavalul de la Rio. Aici, tot ce trebuie să faci este să îi respecți pe ceilalți jucători și să nu mai faci pe maimuța", a spus Bravo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo