Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, lovitură de teatru! E aproape să bată palma cu o formaţie istorică a Europei

Cristian Mihală

Publicat 20/04/2024 la 10:51 GMT+3

Joan Laporta face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l convinge pe Xavi să rămână la Barcelona şi după finalul sezonului, dar tehnicianul pare că e decis să plece, aşa cum a anunţat în iarnă. Ajax este foarte aproape să îl convingă să semneze un contract.

Xavi Hernandez of FC Barcelona during a press conference prior to the UEFA Champions League 2023/24 match between Paris Saint-Germain and FC Barcelona at Parc des Princes on April 9, 2024 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

Xavi a luat titlul cu Barcelona, dar lipsa de lichidităţi a clubului, care se reflectă în impotenţa pe piaţa transferurilor, l-a făcut pe tehnician să anunţe că va părăsi Camp Nou la finalul acestui sezon. De la anunţul plecării, catalanii nu au pierdut vreun meci până la returul sferturilor Champions League, unde eliminarea lui Araujo a cântărit decisiv în stabilirea formaţiei care merge în semifinale.
Impresionat de revirimentul echipei, Joan Laporta a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-l convinge pe Xavi să rămână, motiv pentru care nu a negociat în această perioadă cu niciun alt antrenor. Totuşi, fostul mare mijlocaş e de neînduplecat, astfel că Barcelona va fi cel mai probabil condusă de sezonul viitor de Rafa Marquez.
Xavi nu va sta însă mult timp pe "bară", cotidianul catalan Sport anunţând că managerul de 44 de ani e curtat insistent de Ajax. Oficialii "lăncierilor" consideră că fostul fotbalist cu 32 de trofee în palamres se potriveşte perfect filosofiei clubului şi i-au făcut o ofertă extrem de tentantă. Xavi a cerut timp de gândire, dar jurnaliştii spanioli notează că acesta e foarte atras de varianta "Ajax" şi sunt şanse mari să dea un răspuns pozitiv.

Pepijn Lijnders, varianta "B" pentru Ajax, dacă Xavi nu acceptă

Considerat "eminența cenușie" din stafful lui Klopp, Pepijn Lijnders a anunțat că va părăsi Liverpool odată cu germanul, dorind să își încerce norocul pe cont propriu, ca antrenor.
Imediat, au existat o serie de zvonuri privind formații importante care sunt gata să îi ofere o șansă lui Pepijn, acesta fiind inclusiv în atenţia formaţiei din Amsterdam, care îl păstrează ca variantă de rezervă, dacă Xavi nu acceptă.
Ajax trece printr-o perioadă de tranziției, după ce a fost la retrogradare în Eredivisie, în toamnă. Între timp, pe bancă a sosit interimarul Jon van Schip, care a redresat în oarecare măsură lucrurile, "lăncierii" ocupând în prezent locul 5.
Totuși, actualul antrenor nu va fi păstrat, anunță presa olandeză, Xavi şi Lijnders fiind marile pariuri ale oficialilor de la Amsterdam.
Ajax este de departe cea mai titrată formație din Olanda, cu 36 de titluri și 20 de Cupe cucerite (recorduri pentru fotbalul batav). La nivel european, "lăncierii" au câștigat atât Cupa UEFA, cât și Cupa Cupelor sau Cupa/Liga Campionilor. În competiția supremă a fotbalului la nivel de cluburi au 4 trofee, ultimul în 1994-1995.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo