Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Plecarea lui Xavi declansează un casting pentru a stabili noul antrenor al Barcelonei. Deja sunt 3 nume pe listă!

Ion Alexandru

Actualizat 28/01/2024 la 07:20 GMT+2

Xavi a anunţat că va renunţa la postul de antrenor al Barcelonei, după un 3-5 nebun pe teren propriu în faţa micuţei Villarreal (locul 14 în La Liga). Catalanul este extrem de dezamăgit la mijlocul unui sezon în care Barcelona a pierdut tot, dar mai ales credința fanilor într-o revenire în prim planul fotbalului european.

Xavi Hernández, en el Barcelona-Villarreal

Credit imagine: Getty Images

Cutremut după cutremur în fotbalul european. Deși motivele sunt diferite, Liverpool și Barcelona vor rămâne fără antrenor în vara viitoare și au început deja calculele pentru stabilirea unui nou tehnician pentru două dintre cele mai mari echipe din lume.
Xavi Hernandez a anunțat că va pleca de la Barcelona la finalul acestei stagiuni. Managerul a fost extrem de afectat de eșecul cu Villarreal, scor 3-5, și a explicat că nu va mai continua din vară, dar a preferat să facă acum intenția sa publică, pentru ca jucătorii să se elibereze de presiune.
Barcelona nu reușește să-și revină după eșecul drastic în fața marii rivale Real Madrid în finala Supercupei Spaniei (1-4). După acea înfrângere, catalanii au câștigat chinuit meciurile cu Unionistas (Cupa Regelui) și Betis, dar în această săptămână au suferit alte două eșecuri greu de digerat.
Mai întâi, echipa lui Xavi a pierdut 2-4 la Bilbao, după prelungiri, în Cupa Regelui, iar azi a fost învinsă dramatic de Villarreal, scor 3-5, după un final absolut dramatic. Xavi a fost un car de nervi în timpul meciului, după ce arbitrul a anulat un penalty acordat inițial pentru henț, iar după meci a criticat dur decizia. Adevărata "bombă" a venit la conferința de presă.
"Înainte de a-mi pune întrebările pertinente, aş dori să vă anunţ că de pe 30 iunie nu voi continua ca antrenor la Barcelona. Este o decizie pe care am luat-o cu președintele și cu Rafa Yuste. Clubul are nevoie de o schimbare de dinamică. Gândind ca ca un fan și ca un om de club, cel mai bine este să plec. Voi da tot ce am mai bun în aceste luni rămase, încă putem face un sezon bun. Acesta este mesajul pe care aș vrea să-l transmit, cu liniștea sufletească de a lua această decizie cu bun simț, gândindu-mă la club mai mult decât la mine. Jucam cu prea multă presiune, sper că jucătorii se vor elibera acum.", a spus Xavi.
După acest 3-5 cu Villarreal, Barcelona a alunecat la 10 puncte în spatele liderului Real Madrid și o victorie la 3 goluri a lui Atletico în fața Valenciei ar aduce la o cădere a grupării catalane pe locul 4 în La Liga.
Citește și:

Pleacă Xavi! Cine vine?

Plecarea lui Xavi lasă un gol pe care, până în prezent, Laporta și Deco nu au o idee clară clar cum să-l umple. Sunt deja trei variante avansate de către presa spaniolă, dar nimic nu poate fi bătut în cuie într-un timp atât de scurt. Míchel, Márquez sau Motta sunt alternativele posibile, dar Barcelona pare o pălărie uriașă pentru fiecare dintre ei.
Deocamdată, primul care s-a oferit aseară de la Fuenlabrada a fost Rafa Márquez, antrenorul echipei secunde a Barcelonei. "Consiliul de administraie va avea timp să se gândească bine de acum până la sfârșitul sezonului. Dacă voi avea această propunere nu pot spune nu unei astfel de ocazii...", a declarat mexicanul, un antrenor fără experiență, dar care are legături strânse cu directorul sportiv, Deco și, de asemenea, cu președintele, Joan Laporta, cu care a fost văzut recent la o cină.
Rafa Márquez - Barcelona (Foto: AFP)
Sunt mai multe nume pe masa președintelui Barcelonei. Thiago Motta, actualul antrenor al lui Bologna, este o opțiune care a apărut din ce în ce mai mult în ultimele zile. Motta are și o relație strânsă cu Deco, alături de care a jucat. Dar, ca și în cazul lui Márquez, experiența lui este limitată. Antrenorul Porto, Sergio Conceiçao, și-a anunțat intenția de a părăsi clubul portughez pe 30 iunie. Reprezentat de Jorge Mendes, numele său ar putea fi vehiculat în condițiile în care Xavi pleacă în vară.
Thiago Motta in panchina durante Bologna-Torino - Serie A 2023/2024
Mult mai aproape, la Girona, Míchel a demonstrat că poate fi un antrenor apropiat de stilul în care a jucat Barça în ultimele decenii. Munca lui de antrenor a impresionat toată Europa, dar este un antrenor fără experiență în echipe mari. Poate, un pariu prea riscant într-un moment complicat pentru gruparea blaugrana.
Míchel of Girona FC
Evident că există și fantezia Klopp, dar neamțil poate fi abordat doar pentru proiect care să înceapă din 2025 pentru că a declarat că vrea un an de pauză. Dacă Barcelona este dispusă să-l aștepte, Klopp este varianta cea mai apetisantă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo