Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi și-a stabilit obiectivul pentru mercato-ul din iarnă. Ce fel de jucător vrea să aducă la Barcelona

Andrei Nicolae

Publicat 19/12/2023 la 20:23 GMT+2

Barcelona nu trece prin cea mai bună formă pe final de an, formația lui Xavi fiind fără victorie de trei meciuri încoace. Înainte de ultima etapă din 2023, tehnicianul formației blaugrana a vorbit despre perioada de mercato din iarnă ce urmează și și-a stabilit profilul de jucător pe care îl va căuta, pentru a-și întări echipa în lupta pe cele trei fronturi.

Xavi Hernández en el Valencia-Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona are un final de 2023 destul de dificil, iar acest lucru se vede mai ales în ultimele rezultate obținute de echipa de pe Camp Nou. Jucătorii blaugrana au înregistrat în ultimele trei dueluri oficiale un bilanț de două înfrângeri (Girona și Antwerp, în UCL) și un egal (Valencia).
În acest moment, campioana en-titre din Spania se află pe locul al treilea în La Liga, iar această clasare este cauzată în mod evident și de numeroasele absențe din lotul lui Xavi. Ter Stegen, Gavi sau Pedri sunt doar câțiva dintre jucătorii care au suferit de-a lungul acestui sezon accidentări, unii dintre ei fiind nevoiți să stea întregul sezon pe bară.
Un exemplu este Gavi, care a suferit o ruptură de ligament încrucișat la o partidă pentru naționala Spaniei și care e out pentru tot sezonul. Absența mijlocașului spaniol a afectat destul de mult jocul lui Xavi, care este pregătit să facă cel puțin o mutare pentru a aduce în echipa sa un jucător care să înlocuiască golul lăsat de Gavi.
Citește și:

Xavi își dorește în perioada de mercato de iarnă un fotbalist pe profilul lui Gavi

Antrenorul catalan a vorbit înaintea ultimei partide a Barcelonei din 2023, cea cu Almeria, despre dorințele pentru "fereastra" de transferuri din iarnă. Xavi a mărturisit că vrea un jucător care să se asemene cu Gavi și a vorbit și despre fair-play-ul financiar, care e posibil să le îngruneze misiunea catalanilor în următoarea perioadă de mercato.
"Odată cu accidentarea lui Gavi, avem nevoie de un jucător cu profilul lui, dar e dificil să găsești un Gavi. Vom vedea cum ne descurcăm cu fair-play-ul, lucrăm cu Deco și cu președintele pentru asta. Mereu ne gândim cum să întărim echipa, oricând, iarna, vara", a spus antrenorul, potrivit Sport.es.
Barcelona speră să încheie anul 2023 cu o victorie pe teren propriu împotriva Almeriei, ultima clasată din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo