Liverpool a obținut calificarea în semifinalele Cupei Ligii Angliei în mod dramatic, după victoria în fața celor de la Leicester la loviturile de departajare. "Cormoranii" au fost conduși cu 0-2 și 1-3, dar au egalat în minutul 90+5 prin Minamino și au obținut calificarea în semifinalele competiției la loviturile de departajare.
Bucuria nu este una de lungă durată, în special pentru Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool. Tehnicianul german se gândește deja la faptul că echipa sa va avea două meciuri în plus, într-o perioadă extrem de aglomerată a sezonului. Semifinalele Cupei Ligii Angliei se joacă în dublă manșă, iar Liverpool o va întâlni pe Arsenal pe 5 ianuarie, pe Emirates, în timp ce returul va avea loc pe 12 ianuarie, pe Anfield. Cu toate acestea, Jurgen Klopp ar dori ca semifinalele Cupei Ligii Angliei să se desfășoare într-o singură manșă:
"Cred că ar fi mult mai bine dacă s-ar disputa într-o singură manșă, evident. Dar ce spun eu nu este prea important. Dacă sunt două meciuri, noi vom juca două meciuri. Dar adevărul este că ar fi fost de ajutor dacă era un singur meci. Sorții au spus să jucăm la Arsenal, sunt ok cu acest lucru. Vom juca acolo și vom vedea cine este mai bun.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 14 ORE
Nu vorbesc despre bunăstarea jucătorilor din acest an, tot vorbesc despre asta de vreo 6 ani, poate mai mult chiar. Singurul lucru pe care îl fac cu aceste mesaje este să creez titluri în presă. Niciodată nu sunt la momentul potrivit.
Mâine (n.r. azi) vom avea o întâlnire cu Premier League, nu știu dacă și EFL (n.r. English Football League, organizatoarea Cupei Ligii Angliei) este implicată. Cum am spus și înainte, aș prefera un singur meci în semifinale, dar nu cred că se vor face schimbări", a spus Jurgen Klopp la finalul partidei cu Leicester.

Antonio Conte, în asentimentul lui Jurgen Klopp

Un alt antrenor care a obținut calificarea în semifinalele Cupei Ligii Angliei li care își dorește disputarea acestora într-o singură manșă este Antonio Conte. Tottenham a învins-o în sferturi pe West Ham pe teren propriu, scor 2-1, urmând să joace în semifinale împotriva fostei echipe a tehnicianului italian, Chelsea.
La finalul partidei, Conte a vorbit despre faptul că a observat o scăderea intensității în a doua repriză a meciului cu West Ham și pune acest lucru pe seama infectărilor recente cu Covid-19 din cadrul echipei sale. La începutul lunii, nu mai puțin de 9 jucători au fost infectați, iar Tottenham a avut o perioadă de aproape două săptămâni fără a juca vreo partidă.
https://i.eurosport.com/2021/12/11/3269708.jpg
"Sincer să fiu, daca ar fi să decid eu, poate ar fi mai bine să fie o singură partidă în semifinale, nu două. Mai ales în contextul actual. Dar trebuie să respectăm regulile. Mulți dintre jucătorii care au jucat au avut Covid. La un moment dat, intensitatea partidei a scăzut, așa că am făcut mai multe schimbări", a declarat Antonio Conte la finalul partidei în care a folosit toate cele 5 schimbări pe care le-a avut la dispoziție în semifinale.
Liverpool joacă la finalul acestei săptămâni pe teren propriu, contra lui Leicester. Partida de pe Anfield va avea loc sâmbătă de la ora 14:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. De asemenea, partida lui Tottenham cu Crystal Palace va fi difuzată luni seară, de la ora 20:00, pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
League Cup
Liverpool - Arsenal 0-0 | Greu fără Salah și Mane în atac. Echipa lui Klopp, un singur șut pe poartă
13/01/2022 LA 21:54
League Cup
Chelsea, prima finalistă a Cupei Ligii Angliei! Echipa lui Tuchel s-a impus și în returul cu Spurs
12/01/2022 LA 21:44