Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, eșec cu Middlesbrough în turul semifinalei Cupei Ligii Angliei. Premieră după 16 ani în istoria confruntărilor

Andrei Nicolae

Publicat 10/01/2024 la 00:01 GMT+2

Chelsea a fost învinsă de Middlesbrough în turul Cupei Ligii Angliei, scor 1-0, pe terenul divizionarei secunde. Golul decisiv al partidei a fost înscris de Hayden Hackney, într-o partidă în care jucătorii lui Pochettino au avut multe ocazii de a marca.

iddlesbrough player Hayden Hackney celebrates after scoring the first goal during the Carabao Cup Semi Final First Leg match between Middlesbrough and Chelsea at Riverside Stadium on January 09, 2024 in Middlesbrough.

Credit imagine: Getty Images

Prima fază importantă de pe Riverside Stadium s-a produs la poarta celor de la Middlesbrough, când Noni Madueke a reușit o fază superbă, însă șutul său a fost blocat. Formația lui Pochettino a continuat să fie periculoasă, iar în minutul 31 Cole Palmer a avut o ocazie imensă de a deschide scorul, însă a trimis puțin pe lângă poartă.
Ocaziile "albaștrilor" s-au răzbunat în minutul 37, când divizonara secundă a marcat prin Hackney, servit perfect în careu de Jones. A fost primul gol înscris de Middlesbrough în poarta lui Chelsea după o pauză de aproximativ 16 ani și jumătate. Din august 2006 nu mai marcase "Boro" în fața londonezilor, o perioadă în care aceștia s-au impus de nouă ori în tot atâtea meciuri și au înregistrat un golaveraj de 21-0.
În prelungirile primei reprize, Chelsea a căutat golul egalizator, însă ocaziile pe bandă rulantă ale lui Moises Caicedo, Enzo Fernandez și Cole Palmer nu au fost convertite în gol. Astfel, rezultatul după prima repriză a fost 1-0 pentru "Boro".
Citește și:

Chelsea, învinsă de Middlesbrough în turul Cupei Ligii Angliei

După ieșirea de la cabine, Chelsea a părut echipa mai activă în primele minute, iar Noni Madueke a pus din nou în pericol poarta lui Tom Glover, fără să înscrie însă. După acea ocazie, nicio echipă nu a mai forțat, jucătorii lui Pochettino fiind lipsiți de vlagă în comparație cu prima repriză.
Meciul s-a încheiat 1-0 pentru "Boro" în ciuda eforturilor lui Chelsea de a egala, iar echipa din liga a doua este cu un pas în finala Cupei Ligii Angliei. Miercuri seara se joacă și prima manșă a celeilalte semifinale, dintre Fulham și Liverpool.
Cele două echipe se reîntâlnesc pe Stamford Bridge pe 23 ianuarie, de la ora 22:00, în returul duelului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo