Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezamăgirea de pe Goodison: tatăl lui Jayden Danns avea 13 ani când Everton a caștigat ultimul trofeu

Maria Olteanu

Publicat 26/02/2024 la 18:15 GMT+2

Liverpool a câștigat duminică seara Cupa Angliei, după ce s-a impus în finala cu Chelsea, 1-0, la capătul a două reprize de prelungiri. Pe teren s-au aflat și mulți copii din academie, printre care și Jayden Danns. Tatăl său, Neil Danns, avea doar 13 ani când Everton, acum depunctată în Premier League, câștiga ultimul trofeu.

Kapitän Virgil van Dijk feiert mit Jayden Danns und Bobby Clark

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a reușit să facă față numeroaselor absențe și a câștigat Cupa Ligii Angliei, după un gol marcat de Van Dijk în minutul 118 al finalei cu Chelsea. Succesul a fost cu atât mai important, cu cât a fost obținut de mulți puști din academie, care au făcut față excelent unei provocări atât de mari.
Meciul de pe Wembley a fost plin de evenimente. Ambele echipe au avut câte un gol anulat din cauza unor poziții de offside. Al doilea gol al lui Van Dijk a fost validat, iar Liverpool a câștigat finala, după prelungiri, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească 5 juniori. Aceștia s-au ridicat însă la nivelul echipei și au reușit să cucerească primul trofeu stagional.
Primul 11 aliniat de Klopp în finală a avut o medie de vârstă de 25,8 ani. Pe teren, în echipa de start, au fost cinci oameni sub 25 de ani. Pe bancă, media de vârstă a echipei a fost de 22,7 ani, iar în teren au fost introduși 6 jucători, pe parcursul meciului, dintre care patru până în 21 de ani. Cel mai tânăr om care a jucat în finală a fost Jayden Danns, la 18 ani.
Tatăl său, Neil Danns, fost fotbalist, a jucat, de-a lungul carierei, pentru Colchester United, Birmingham City, Crystal Palace, Leicester City, Bolton Wanderers și Bury. Pe când acesta avea doar 13 ani, Everton, cealaltă echipă din Liverpool, reușea să câștige ultimul trofeu din istoria clubului.
Se întâmpla în 1995, de când datează ultima reușită a formației de pe Goodison, care traversează un moment complicat în Premier League. Atunci, Everton își trecea în palmares Cupa Angliei, după jocul cu Manchester United, adjudecat cu 1-0.
O altă statistică interesantă a fost înregistrată după meciul de duminică seara. Tânărul Jayden Danns a jucat doar 34 de minute la nivel profesionist și și-a trecut deja în cont primul său trofeu, odată cu triumful de la finalul săptămânii trecute. Acesta are acum, în mod paradoxal, mai multe trofee cucerite în carieră, la doar 18 ani, decât Harry Kane, care a adunat 49.320 de minute la nivel de seniori.

SANCȚIUNEA LUI EVERTON A FOST REDUSĂ LA DOAR 6 PUNCTE, DUPĂ APEL

Everton suferise cea mai mare sancțiune din istoria Premier League în luna noiembrie a anului trecut, când echipa antrenată de Sean Dyche pierdea 10 puncte în clasament, din cauza încălcării regulilor PSR, ale Premier League.
Această sancțiune a fost redusă astăzi de la 10 la 6 puncte, în urma unui apel câștigat în instanță de clubul de pe Merseyside. Everton fusese pedepsită pentru pierderi cu peste 30 de milioane de euro mai mari decât limita permisă de regulament până în sezonul 2021-2022.
"Caramelele" au emis un comunicat, imediat după aflarea veștii: "În timp ce clubul încă analizează decizia comisiei de apel, suntem mulțumiți că apelul nostru a dus la o reducere a sancțiunii.
Clubul este deosebit de mulțumit de decizia comisiei de apel de a anula concluzia comisiei inițiale conform căreia clubul nu a acționat cu cea mai mare bună-credință. Acea decizie, împreună cu reducerea sancțiunii, a fost un punct de principiu incredibil de important pentru club în apel. Prin urmare, clubul se simte îndreptățit în urmărirea apelului său”, au scris cei de la Everton într-un comunicat oficial, citat de Guardian.
Echipa antrenată de Sean Dyche se află în acest moment pe locul 15 al clasamentului din Premier League, cu 25 de puncte. Astfel, șansele ca Everton să evite retrogradarea au crescut, chiar dacă echipa nu și-a recuperat toate punctele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo