Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, savuros după ce a cucerit Cupa Ligii cu 8 puști! "Cel mai special trofeu din cariera mea"

Dani Morar

Publicat 25/02/2024 la 23:23 GMT+2

Liverpool a cucerit Cupa Angliei, după ce a învins-o pe Chelsea cu 1-0, după prelungiri. Jurgen Klopp a folosit nu mai puțin de 8 jucători de 21 de ani sau mai puțin, echipa sa fiind măcinată de accidentări. La final, antrenorul a avut un discurs savuros și a vorbit la superlativ despre suporterii echipei.

Virgil van Dijk (l.) feiert mit Teammanager Jürgen Klopp (r.)

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a reușit să facă față numeroaselor absențe și a câștigat Cupa Ligii Angliei, după un gol marcat de Van Dijk în minutul 118 al finalei cu Chelsea. Căpitanul a oferit tot creditul puștilor prezenți pe teren și a avut un discurs genial la final.
Jurgen Klopp a fost savuros, ca de obicei și a fost extrem de bucuros după ce a dat toate calculele englezilor peste cap. Neamțul a dezvăluit că trofeul cucerit duminică este cel mai important din cariera sa de peste 20 de ani, în condițiile în care a folosit 8 jucători de tineret de-a lungul înfruntării cu Chelsea: Harvey Elliot (20 de ani), Ryan Gravenberch (21 de ani), Conor Bradley (20 de ani), Jarell Quansah (21 de ani), James McConnell (19 ani), Jayden Danns (18 ani) și Bobby Clark (19 ani).
"Îmi pasă prea puțin de moștenirea pe care o las. Nu sunt aici pentru a crea una. Ca antrenor, mă aflu aici să îmi fac treaba. Nimic din ceea ce am reușit în ultimii 8 ani și jumătate aici nu s-ar fi întâmplat.
Totul a fost făcut pentru combinația asta și e fantastic. Am învățat atât de mult în acest timp, eu am învățat atât de mult. Nu e nicio problemă dacă antrenorul pleacă. Dacă acești oameni, suporterii noștri, ar pleca, atunci ar fi o problemă. Dar atât timp cât sunt aici, Liverpool Football Club va fi bine, asta e cel mai important.
Haideți, asta a fost atât de special. Ați văzut meciul, ați văzut circumstanțele. Am avut probleme înainte de meci, probleme care s-au agravat în timpul meciului. Jucătorii sunt obosiți și acum nu știu cine va putea juca în următorul meci.
Mi s-a spus că există o vorbă în Anglia că nu poți câștiga trofee cu puști. Nu știam asta (n.r. râde). În lunga mea carieră, de peste 20 de ani, e de departe cel mai special trofeu pe care l-am câștigat. E absolut excepțional", a declarat Jurgen Klopp, citat de Liverpool FC.com.

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei

Liverpool a cucerit Cupa Ligii pentru a 10-a oară în istorie, record în această competiție. Două din aceste trofee au venit sub comanda lui Jurgen Klopp, doar Bob Paisley reușind mai multe ca antrenor al echipei de pe Anfield (3).
Caiomin Kelleher nu a primit gol în niciuna dintre cele două finale dipsutate cu Liverpool, ambele împotriva lui Chelsea, în ciuda faptului că a avut de apărat 13 șuturi pe poartă.
Golul marcat de Van Dijk în minutul 118 a fost cel mai târziu gol câștigător marcat într-o finală de Cupa Ligii din 1977 încoace. Brian Little înscria atunci pentru Aston Villa în minutul 119, în finala cu Everton.
Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după prelungiri, cu scorul de 1-0, împotriva lui Chelsea. Meciul de pe Wembley a fost plin de evenimente. Ambele echipe au avut câte un gol anulat din cauza unor poziții de offside. Al doilea gol al lui Van Dijk a fost validat, iar Liverpool a câștigat finala, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească 5 juniori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo