Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, ironie fină după sărbătoarea lui Liverpool sau purul adevăr? "Nimănui nu îi pasă"

Dani Morar

Publicat 27/02/2024 la 11:49 GMT+2

Liverpool a cucerit primul titlu din acest sezon, după ce s-a impus în finala Cupei Ligii în fața lui Chelsea. Pep Guardiola își amintește că atunci când a ajuns în Anglia i s-a transmis să nu bage prea mult în seamă această competiție, dar nu înțelege ce s-a întâmplat în ultimii ani.

Pep Guardiola

Credit imagine: Eurosport

Liverpool a câștigat în prelungiri finala Cupei Ligii Angliei cu Chelsea, după un gol marcat de Virgil Van Dijk în minutul 118. Jurgen Klopp a declarat că acesta este cel mai special trofeu din cariera sa, prin prisma modului în care a fost obținut, cu multe probleme de lot și 8 jucători U21 în echipă.
Pep Guardiola nu înțelege ce s-a schimbat atât de mult legat de această competiție, amintindu-și că atunci când a sosit în Anglia i s-a transmis să nu pună mare preț pe Caravao Cup.
"Îmi amintesc când am ajuns la City, Brian Kidd (n.r. managerul asistent de la City) mi-a spus: "Carabao Cup? Nu băga prea mult în seamă. Bagă jucătorii tineri, nimănui nu îi pasă."
Sir Alex Ferguson întotdeauna spunea că nu contează. Nu știu ce s-a întâmplat în ultimii ani. Eram în finală și nu mai știam în ce competiție suntem. Ăsta e adevărul", a declarat Guardiola la conferința de presă.
Primul trofeu cucerit de Pep ca antrenor al lui Manchester City a fost chiar Cupa Ligii, în sezonul 2017-2018. El avea să domine competiție, cu 4 titluri la rând, dar acum nu a mai ajuns în finală din 2021, în acest sezon fiind eliminat de Newcastle, în turul 3.

Virgil Van Dijk, genial după primul trofeu ca și căpitan al lui Liverpool

Căpitanul lui Liverpool a fost extrem de mândru de colegii săi, care în ciuda problemelor de lot, au ridicat capul din pământ. Olandezul i-a lăudat pe puștii echipei, repetând în câteva rânduri că e mândru de ei pentru a-i încuraja.
"Sunt atât de bucuros. Toți acești puști de pe teren au fost incredibili în prelungiri. E incredibil. Sunt atât de mândru de echipa asta.
A fost un joc intens de ambele părți, ei au avut șansele lor, noi am avut șansele noastre. E uimitor. Primul trofeu ca și căpitan al lui Liverpool, îl dedic fanilor și sper să se bucure de el.
E multă emoție. E totul, sunt așa mândru de băieți. Toți jucătorii tineri au avut rolul lor în ceea ce am obținut astăzi. E incredibil și vrem mai mult.
Ar trebui să savurăm momentele bune. Acesta este, cu siguranță, unul dintre ele. Niciodată nu vom lua lucrurile de gratis, iar astăzi ne-am făcut treaba, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut înainte de meci. Sunt atât de mândru, mândru să fac parte din acest club și în special mândru de băieți", a declarat Van Dijk la microfonul Sky Sports, citat de Independent.co.uk.
Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după prelungiri, cu scorul de 1-0, împotriva lui Chelsea. Meciul de pe Wembley a fost plin de evenimente. Ambele echipe au avut câte un gol anulat din cauza unor poziții de offside. Al doilea gol al lui Van Dijk a fost validat, iar Liverpool a câștigat finala, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească 8 juniori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo