Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nu și-a dorit Guardiola Cupa Ligii Angliei? Tehnicianul este ferm: "Nu vreau să irosesc energie"

Maria Olteanu

Publicat 28/09/2023 la 14:13 GMT+3

Manchester City și-a luat "adio" de la Cupa Ligii Angliei, după ce a fost eliminată în 16-imile de finală de Newcastle. Guardiola nu a mizat pe foarte mulți titulari la acest joc, nici pe atacantul Haaland, iar la finalul confruntării și-a argumentat decizia de a "sacrifica" această competiție, în plin sezon, când programul este extrem de încărcat.

ep Guardiola, Manager of Manchester City, smiles as he looks on prior to the Carabao Cup Third Round match between Newcastle United and Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a fost eliminată miercuri seara prematur din Cupa Ligii Angliei, fiind învinsă la limită de Newcastle, într-o partidă în care Guardiola a mizat pe puțini titulari.
Singurul gol al întâlnirii a fost izbutit în partea a doua a jocului, în minutul 53, de Isak, servit perfect de Joelinton. Suedezul a avut de îndeplinit o formalitate, după ce s-a plasat în fața porții goale. Replica elevilor lui Guardiola nu a apărut, iar până la final campioana Angliei a încercat egalarea, care nu a mai venit însă, iar trupa a fost eliminată din competiție.
După meci, Pep Guardiola a explicat de ce a preferat să nu mizeze pe titulari la acest joc și, în ciuda înfrângerii, nu s-a arătat supărat de cele întâmplate, considerând că și așa programul echipei sale este unul foarte încărcat.
Tehnicianul și-a justificat și decizia de a nu conta pe Haaland în înfrângerea la limită a lui Manchester City în Carabao Cup.

Pep Guardiola nu regretă eliminarea din Cupa Ligii Angliei

"Am decis acest unsprezece, așa cum făcem întotdeauna în Carabao Cup de când sunt aici.
În Carabao Cup, întotdeauna am pus în teren jucătorii cu care sunteți mai puțin obișnuiți. Dacă reușești să treci, treci.
Abia când ajungi în semifinale este momentul în care te gândești la titlu. Nu vreau să irosesc energia atât de devreme în această competiție.
Din păcate, avem mulți jucători accidentați, iar cei care joacă de obicei nu au jucat astăzi. Au jucat ceilalți. Din păcate a trebuit să-l bag pe Manuel Akanji, deși aș fi vrut să-l odihnesc, dar acestea sunt deciziile pe care le iau întotdeauna", a declarat antrenorul catalan, citat de Marca.
Acesta a insistat: "Avem multe meciuri în față. Poate că aș fi putut să-l introduc pe Haaland în ultimele 10 sau 15 minute, dar am decis să nu o fac".
După această înfrângere, s-a spulberat visul ca City să câștige patru trofee în acest sezon. Lucrul acesta nu îl deranjează însă deloc pe Guardiola.
"Sincer, nu este (n.r. obiectivul). Am jucat foarte bine, asta am văzut și suntem mai mult decât mulțumiți să câștigăm tripla. Așteptările noastre sunt mari, dar nu suficient de mari pentru a-i satisface pe ceilalți. De aceea, nu a fost niciodată în mintea noastră (n.r. performanța de a câștiga patru trofee într-o singură stagiune)", a adăugat Guardiola.

REZULTATELE DIN 16-IMILE CUPEI LIGII ANGLIEI

  • Aston Villa - Everton 1-2
  • Blackburn - Cardiff 5-2
  • Bournemouth - Stoke City 2-0
  • Brentford - Arsenal 0-1
  • Chelsea - Brighton 1-0
  • Fulham - Norwich City 2-1
  • Lincoln - West Ham 0-1
  • Liverpool - Leicester 3-1
  • Newcastle - Manchester City 1-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo