Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS: Le Parisien anuță că Zidane negociază cu PSG

Cristian Mihală

Publicat 25/11/2021 la 14:29 GMT+2

Le Parisien anunță azi că oficialii lui PSG și reprezentanții lui Zidane au început negocierile pentru ca francezul să fie adus pe banca tehnică a formației din Hexagon. Pochettino abia așteaptă ca părțile să se înțeleagă, astfel încât să semneze cu Manchester United.

Zidane

Credit imagine: Eurosport

Partida de aseară, dintre City și PSG, scor 2-1, a arătat încă o dată cât de puține șanse are gruparea franceză să câștige Champions League, în ciuda campaniei fără precedent făcută de gruparea de pe Parc des Princes în vară. Atunci au fost aduși Messi, Sergio Ramos, Donnarumma, Hakimi sau Wijnaldum, însă PSG pare în multe momente că arată mai slab decât în perioada Tuchel, antrenor care a dus-o până în finala UCL.
Guardiola i-a predat o adevărată lecție de fotbal lui Pochettino aseară, în contextul în care "cetățenilor" le-au lipsit trei dintre cei mai importanți oameni de atac, Grealish, De Bruyne și Foden. Lor li se adaugă și Ferran Torres, absent pe termen lung din lotul lui Pep.
Oficialii lui PSG simt că echipa nu are nicio perspectivă în astfel de condiții și, cum Pochettino e super-tentat să plece la Manchester United, s-a trecut la discuțiile cu Zidane pentru preluarea formației din capitala Franței. Inițial, fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o discuție în acest sens, dorind să antreneze, de la finalul lui 2022 naționala, dar între timp lucrurile s-au schimbat. Cel puțin asta anunță prestigiosul Le Parisien, care notează că oficialii lui PSG s-au întâlnit deja cu reprezentanții lui Zidane pentru a discuta termenii unei colaborări.

PSG, gata să îi "pună totul pe tavă" lui Zidane

Zidane pare mult mai interesat în acest moment decât era în precedentele zile să vină la PSG, dar ar prefera ca mandatul său să înceapă din vară. El nu e adeptul preluării unei echipe în mijloc de sezon, considerând că e complicat să schimbi, sub presiune, lucrurile care nu funcționează așa cum trebuie.
Al Khelaifi militează pentru o preluare imediată a lui PSG, eventual cel târziu în pauza competițională din iarnă, dar e deschis către orice variantă agreată de Zidane, doar pentru a-și asigura serviciile acestuia. Pe lângă garanția performanței - Zizou a câștigat 3 Ligi ale Campionilor la rând, ca tehnician, cu Real Madrid -, francezul e dorit neapărat de șefii lui PSG și pentru că acesta ar oferi o garanție în plus că Mbappe rămâne.
Kylian a refuzat toate ofertele de până acum de prelungire și, din ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract, poate semna cu oricine (urmând a ajunge la viitorul club din vară). Real Madrid pare destinația cea mai probabilă, dar eventuala "descălecare" a lui Zidane ar putea schimba semnificativ datele problemei. Atacantul de 22 de ani vrea în primul rând să ajungă pe Bernabeu pentru că acolo a strălucit idolul său, Zidane. Acum, având perspectiva de a lucra sub comanda lui Zizou, lucrurile se pot îndrepta în cu totul altă direcție, a prelungirii cu PSG. Cel puțin asta este cartea pe care o joacă Al Khelaifi, care e gata să îi ofere tehnicianului un salariu uriaș. Acesta a refuzat săptămâna trecută un salariu de peste 20 de milioane de euro de la United, dar se pare că proiectul PSG e mai interesant din toate punctele de vedere, inclusiv financiar.
Zidane e încă un antrenor tânăr și, deși visează să antreneze naționala Franței, înțelege că are tot timpul din lume, în viitor, să facă performanță și cu prima reprezentativă. Astfel, prioritățile sale par să se fi schimbat, de aici și negocierile cu PSG. Evident, faptul că părțile discută nu înseamnă că se va și ajunge neapărat la un acord, dar există șanse mult mai mari decât în urmă cu 2-3 zile ca Zidane să ajungă pe Parc des Princes.

Pochettino, spre United

Interesant e că Manchester United depinde în continuare de Zidane, chiar dacă oficialii de pe Old Trafford au înțeles că nu au vreo șansă să îl convingă să vină în Premier League. Mauricio Pochettino, antrenorul lui PSG, e principalul vizat de familia Glazer să preia United, dar mutarea va fi posibilă în perioada următoare, doar în măsura în care francezii îi găsesc înlocuitor. Și Zidane e singurul nume aflat pe lista patronilor arabi de la PSG.
La finalul confruntării câștigate de "cetățeni" cu 2-1, Pochettino a fost chestionat din nou cu privire la viitorul său pe banca lui United. De data aceasta, argentinianul a lăsat loc la mult mai multe speculații decât în conferința de presă de dinaintea disputei, când spusese că e fericit la Paris.
Întrebat dacă poate garanta că se va afla pe banca tehnică a lui PSG și la duelul din optimile de finală ale UCL, argentinianul a spus: "Există zvonuri în această industrie. Acum nu este momentul să vorbim despre asta".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo