Klopp și Simeone au moduri diferite de a gândi fotbalul. Primul este exponentul contra-pressingului și are ca principal obiectiv crearea de spectacol și marcarea de goluri, în timp ce tehnicianul argentinian se bazează aproape exclusiv pe contra-atac și specularea greșelilor adversarilor. Două stiluri antitetice, dar care au generat rezultate, ambii antrenori având vitrine de trofee impresionante.
În primăvara lui 2020, cei doi antrenori s-au întâlnit în premieră și nu doar că nu s-au agreat, dar între cei doi a apărut un conflict mocnit. "Los colchoneros" au trecut de Liverpool cu o dublă victorie 1-0 și 3-2, la 0-2. Atitudinea lui Simeone l-a deranjat pe Klopp, care nu și-a ascuns încă de atunci dezamăgirea față de jocul ibericilor. "Nu înțeleg cum optează Atletico pentru acest tip de joc cu fotbaliștii pe care îi are. Când văd jucători precum Koke, Saúl sau Llorente ... toți pot juca un alt fotbal, un fotbal frumos, nu să stea doar în propriul teren și să aștepte contraatacuri", a spus Klopp în primăvara anului trecut.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
KLOPP A PLECAT "FUMEGÂND" DIN FLASH-INTERVIU: "NU SUNT UN IDIOT SĂ ÎȚI FAC JOCUL". ÎNTREBAREA CARE L-A SCOS DIN SĂRITE

Simeone vs Klopp, episodul 3

Între timp, lucrurile au escaladat, iar ieri am asistat la un nou duel între cei doi tehnicieni extrem de orgolioși. Klopp a dat din nou semnalul, vorbind despre cât de urât evoluează Atletico, înainte de meci, pentru ca după partidă să spună încă o dată că "eu am mult respect pentru ceea ce fac, nu aș putea să joc așa niciodată". De partea cealaltă, Simeone, învins aseară, a refuzat să dea mâna cu rivalul său, mergând direct la vestiare.
"Totul a început după acea întâlnire epică de pe Anfield din martie 2020, dintre Liverpool și Atletico. Ambii tehnicieni au caractere puternice și folosesc un limbaj civilizat, arată respect, dar e limpede că nu se simpatizează", notează Marca.
Pe teren, pentru moment, Simeone îl conduce pe Klopp cu scorul de 2-1 la întâlnirile directe. Returul de pe Anfield, de peste două săptămâni, se anunță de foc, "los colchoneros" nerenunțând la obiectivul de a câștiga grupa și a avea un adversar teoretic mai facil în optimile competiției.
Până la duelul cu Atletico, Liverpool își concentrează toată atenția către derbyul Angliei, care are loc duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Scaloni, ca și demis dacă Argentina eșuează în Qatar! Două nume uriașe pe lista Federației
24/11/2022 LA 11:00
Premier League
Manchester United primește o nouă lovitură după interviul incendiar al lui Cristiano Ronaldo
14/11/2022 LA 07:50