Chelsea a devenit peste noapte unul dintre cele mai mediatizate cluburi din fotbalul european. Nu performanțele echipei au dus la această situație, ci faptul că Roman Abramovich este proprietarul clubului. Acesta este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, iar războiul declanșat de Rusia în Ucraina a generat mai multe sancțiuni la adresa oligarhului.
Abramovich a scos Chelsea la vânzare, invocând că nu vrea ca echipa să aibă de suferit din cauza situației sale personale, dar până atunci gruparea de pe Stamford Bridge se va confrunta cu probleme dintre cele mai grave.
Conducătorii fotbalului englez fac tot posibilul ca Chelsea să-și poată continua activitatea ca și club, în ciuda sancțiunilor la adresa lui Abramovich, dar situația s-ar putea complica serios.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp, vinovat pentru ratarea lui Mane! Ce a declarat antrenorul german după finală
ACUM O ZI

Lille - Chelsea, în pericol să nu se dispute, conform L'Equipe

Conform francezilor de la L'Equipe, disputarea partidei retur dintre Lille și Chelsea, din optimile Champions League, se află sub semnul întrebării. Motivul este că Roman Abramovich a intrat pe lista neagră a Uniunii Europeane, alături de alți oligarhi considerați a fi apropiați ai lui Vladimir Putin.
"Consiliul UE a anunțat marți dimineață că a decis să impunsă un al 4-lea set de sancțini economice și individuale ca urmare a agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Adăugarea lui Roman Abramovici pe lista neagră a personalităților ruse sancționate de Uniunea Europeană ar putea pune în pericol dsiputarea partidei Lille-Chelsea din Liga Campionilor", notează cotidianul francez, fără a preciza data la care vor intra în vigoare noile sancțiuni.
Timpul e foarte scurt și e greu de crezut că meciul Lille - Chelsea nu se va juca, dar nu ar fi exclus ca londonezii să întâmpine dificultăți în fazele următoare din Champions League (calificarea pare o formalitate pentru echipa lui Tuchel, după 2-0 în tur).
Chelsea are deja mari probleme pe plan intern din cauza sancțiunilor împotriva lui Abramovich. Echipa nu va putea călători cu avionul la Middlesbrough, pentru meciul din FA Cup de la finalul săptămânii, pentru că suma investită pentru deplasare ar depăși 20.000 de £, maximul permis ca urmare a sancțiunilor. Astfel, echipa lui Tuchel va trebui să călătorească cu autocarul aproape 600 de kilometri (dus-întors). Drumul spre Franța pentru meciul cu Lille va putea fi făcut cu avionul, pentru că totul a fost perfectat înainte de impunerea respectivelor sancțiuni.
De asemenea, Chelsea nu poate vinde bilete către fani. Ca urmare, șefii clubului au cerut ca meciul de la Middlesbrough să se joace fără spectatori, dar oficialii grupării din Championship au reacționat vehement, lansând acuze acide către gruparea londoneză.
Indiferent de hotărârile care se vor lua în perioada următoare, Chelsea va avea mult de suferit, cel puțin până când clubul va fi vândut.
The Emirates FA Cup
Liverpool, lovită de accidentări! Van Dijk a explicat de ce a fost schimbat în finala FA Cup
ACUM O ZI
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
IERI LA 05:26