Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gafă uriașă în UCL. Egalul le era de ajuns pentru a continua în Europa, dar nu au știut și au ratat calificarea în 90+5

Cristian Mihală

Actualizat 02/11/2022 la 11:23 GMT+2

Marseille a rămas în afara Europei, deși o remiză cu Spurs, aseară, ar fi însemnat calificarea în primăvara Europa League. Jucătorii lui OM nu au știut că le e suficient un egal pentru a continua în a doua competiție inter-cluburi din lume și au forțat victoria, care le-ar fi adus biletele pentru optimile Ligii Campionilor.

Harry Kane of Tottenham Hotspur is challenged by Leonardo Balerdi of Marseille during the UEFA Champions League group D match between Olympique Marseille and Tottenham Hotspur at Orange Velodrome on November 01, 2022 in Marseille, France.

Credit imagine: Getty Images

Gafă enormă a celor de la Marseille, care s-a năpustit în atac în finalul partidei cu Tottenham. Într-adevăr o victorie le-ar fi adus calificarea în optimile Champions League, dar cu siguranță fotbaliștii nu și-ar fi asumat atât de multe riscuri dacă erau conștienți de faptul că remiza le permite să continue în Europa League.
În vacarmul creat pe Velodrome, fotbaliștii francezilor nu au știut că egalul e și el prețios, astfel că au făcut totul ca scorul de 1-1 să se transforme într-un succes care să le permită să continue în UCL. Au primit gol în minutul 90+5 și au fost depășiți de Sporting în clasament, chiar dacă portughezii au pierdut și ei, tot 2-1, acasă, cu Eintracht Frankfurt.
"Cei de pe teren nu știau, doar cei de pe bancă știau. Nu a existat comunicare. Suntem nervoși că s-a întâmplat asta pe final, dar n-am știut. Este greșeala noastră", a dezvăluit Mbemba pentru Record.
Cu un egal, Marseille ar fi avut 7 puncte, la fel ca Sporting, dar ar fi terminat pe 3, pentru că a avut avantajul meciurilor directe (4-1 și 2-0 pentru francezi).

Igor Tudor: "Le-am spus să nu urce toți, dar nu au auzit"

Igor Tudor, tehnicianul formației franceze, a admis la rândul său că fotbaliștii s-au gândit doar la calificarea în optimile Champions League, neauzind indicațiile de pe bancă.
Evident, antrenorul croat ar fi vrut ca echipa sa să fie mult mai ponderată, mai ales că defensiva lui Spurs e una puternică și nu ai vreo garanție că o poți depăși. O prezență în primăvara Europa League nu ar fi fost o performanță de neglijat pentru OM, care acum trebuie să se concentreze exclusiv pe competițiile interne.
"Nu e vorba de rezultate, ci de faptul că li s-a spus să nu urce toți. A fost multă confuzie în ultimele minute, a fost mult zgomot. Le-am zis să se retragă, dar nu m-au auzit", a spus Tudor.
Tehnicianul Igor Tudor chiar a intrat în teren, înainte ca Hojbjerg să marcheze golul de 2-1, pentru a le transmite elevilor săi că trebuie să se apere.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo