Chelsea s-a calificat în finala UEFA Champions League, după o așteptare de 9 ani. Trupa lui Thomas Tuchel a învins Real Madrid cu 3-1, la general, și va da piept în ultimul act de la Istanbul cu Manchester City, pe 29 mai.
Londonezii s-au impus cu 2-0 în manșa retur de pe Stamford Bridge, grație golurilor marcate de Timo Werner și Mason Mount.

Mount l-a "înțepat" pe Kroos după Chelsea - Real Madrid 2-0: "Ar trebui să fie îngrijorat!"

Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35
Mount nu l-a uitat pe Toni Kroos, care spunea înaintea meciului că "nu îl îngrijorează individualitățile" de la Chelsea. Mijlocașul englezilor i-a oferit o replică germanului, după calificarea în marea finală:
"Am auzit că unul dintre jucătorii lor (n.r. - Toni Kroos) a spus înaintea meciului că nu este îngrijorat de calitatea individuală din echipa noastră. Ar trebui să fie îngrijorați însă de calitatea noastră ca echipă.", a spus Mason Mount, citat de ESPN.
Puterea colectivă a lui Chelsea s-a văzut din plin în meciul de pe Stamford Bridge. Golul lui Mount din minutul 85, care a decis soarta calificării, a sosit la capătul unei faze la care au contribuit mai mulți jucători ai lui Tuchel. Kante a recuperat într-o zonă periculoasă, i-a pasat în dreapta lui Pulisic, iar americanul l-a găsit cu o pasă ideală în fața porții pe Mount, care a reluat fără emoții în plasă.
https://i.eurosport.com/2021/05/06/3127042.jpg

Tuchel, cu gândul la marea finală cu Manchester City: "Mergem la Istanbul să câștigăm!"

Întrebat despre șansele ca trupa de pe Stamford Bridge să câștige trofeul Champions League, Tuchel a evitat să dea un răspuns concret, însă a spus că londonezii vor merge la Istanbul să câștige:
"Întrebați-mă cu 4 zile înaintea finalei. Este mult prea devreme să vorbesc despre meci, ținând cont că ar putea exista accidentări, jucători ieșiți din formă sau se pot întâmpla alte lucruri.
Trebuie să așteptăm și să vedem. Să sperăm că vom avea întregul lot la dispoziție și în formă bună, pentru că lupta încă nu s-a terminat. Vrem să mergem până la capăt. Vrem să mergem la Istanbul să câștigăm!", a mai declarat Tuchel.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21